Tuesday 27 December 2011

Νέος Πρεσβύτερος στα Θυάτειρα

Την επομένη ημέρα των Χριστουγέννων (26η Δεκεμβρίου), η Αγία Εκκλησία μας τιμά την Εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.




Κατά την εορταστική αυτή ημέρα τελέσθηκε (χθες) Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στο κεντρικό Λονδίνο, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριος.



Στη διάρκεια της Ιερής αυτής Ακολουθίας τελέσθηκε και χειροτονία εις Πρεσβύτερο του Ιεροδιακόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Σάββα Βασιλειάδη, πτυχιούχου Θεολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.



Στη μεγαλοπρεπή και συγκινητική αυτή Τελετή συλλειτούργησαν αρκετοί Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και διακόνησαν 2 Διάκονοι. Μεταξύ των συλλειτουργούντων Ιερέων ήταν και ο αδελφός του χειροτονούμενου, π. Παύλος Γρηγορίου.




Ο χειροτονούμενος ομίλησε με ιδιαίτερη έμπνευση, συγκίνηση, αλλά και με μεγάλο σεβασμό και ταπείνωση για το Μυστήριο της Ιερωσύνης, του οποίου έγινε κοινωνός και ιερουργός.




Με πολύ ωραία, πατρικά και Πατερικά λόγια ομίλησε και ο Άγιος Θυατείρων, τον οποίο είχε το προηγούμενο διάστημα διακονήσει ο χειροτονούμενος με θαυμαστή αφοσίωση.




Οι ευχές και προσευχές μας συνοδεύουν τον νέο μας αδελφό, συλλειτουργό και συμπρεσβύτερο. Είμαστε σίγουροι πως θα ιερουργεί πάντα στο Ιερό Θυσιαστήριο με πνεύμα προσευχής, προσοχής, ταπείνωσης, εσωτερικής ειρήνης και καταλλαγής.

1 comment:

Anonymous said...

ΑΞΙΟΣ!