Thursday 28 August 2014

Ενάντια στον καρκίνο


Προχθές είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μια ωραία φιλανθρωπική εκδήλωση, που οργανώθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητάς μας στο ΒΔ Λονδίνο. Ήταν μια εκδήλωση με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την υποστήριξη των Νοσοκόμων Macmillan, oι οποίες διακονούν με αφοσίωση αλλά και επιστημοσύνη εκείνους που πάσχουν από καρκίνο στην Αγγλία.


Την εκδήλωση επιμελήθηκε το μέλος της Κοινότητας κα. Ανδρούλλα Σεργίου με την οικογένεια και φίλες της. Ετοίμασαν δε έναν πλουσιότατο μπουφέ με φαγητά, γλυκά και ποτά, από τον οποίο απήλαυσαν όλοι οι πολυπληθείς επισκέπτες και υποστηρικτές.


Ο παρόν ιστολόγος είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί, να συγχαρεί τις διοργανώτριες κυρίες και να ομιλήσει για λίγο προς τους συνδαιτυμόνες, λαμβάνοντας αφορμή από τον ιερό σκοπό για τον οποίο οργανώθηκε η εκδήλωση.


Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα συνθήματα που χρησιμοποιούνται από τις Νοσοκόμες Macmillan, για να βοηθηθούν και να ανακουφισθούν οι καρκινοπαθείς.


Παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί το σύνθημα «Γιατί όχι κι εγώ» (Why not me), το οποίο ερχόταν σε αντίθεση με την αυτόματη αντίδραση των περισσοτέρων ανθρώπων που πληροφορούνται ότι πάσχουν από καρκίνο, και είναι «Γιατί εγώ;», ή «Γιατί σε εμένα;». Σήμερα ένα νέο σύνθημα είναι το «Κανένας να μην αντιμετωπίσει τον καρκίνο μόνος του» (Νο one should face cancer alone).


Εκείνο πάντως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η πίστη του ασθενούς και η εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, ο οποίος μας δοκιμάζει κάποτε «ως χρυσόν εν χωνευτηρίω», δηλαδή μας λειώνει κυριολεκτικά για να μας διαμορφώσει σε μια νέα προσωπικότητα, καλύτερη, ανθρωπινότερη και βέβαια αγιότερη...

π. Α.Δ.Σ.

No comments: