Saturday 9 August 2014

Στη χαρά του αδελφού


Η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα εορταστική! Στην Αγία Εκκλησία μας τιμήσαμε τον Άγιο Αιμιλιανό, Επίσκοπο Κυζίκου, τον Ομολογητή. Εμείς είχαμε τη χαρά και την τιμή να παρευρεθούμε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο εορτάζων αγαπημένος και πολυσέβαστος αδελφός και συλλειτουργός Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Παπαδάκης, στην Ενορία του Αγ. Γεωργίου που προΐσταται, στο Kingston του Νοτίου Λονδίνου.


Πολλοί ενορίτες και φίλοι του σεβαστού πατρός Αιμιλιανού παρακολούθησαν την Ιερή Ακολουθία και κατόπιν φιλοξενήθηκαν στην Κοινοτική Αίθουσα, από τους Άρχοντες και τις άξιες Μυροφόρες Κυρίες της Κοινοτικής Βοηθητικής Αδελφότητας.


Θυμηθήκαμε και τον αγιογραφικό λόγο: “Ἰδού δή τί καλόν, ἤ τί τερπνόν, ἀλλ᾿ ἤ τό κατοικεῖν ἀδελφούς ἐπί τό αὐτό”. Και όντως, η συνάντηση των αδελφών, που έχουν σχέση αγάπης και ειρήνης μεταξύ τους, και ευρίσκονται στο Ναό αινούντες τον Κύριο, είναι καλή, ωραία και ωφέλιμη.


Μακάρι να μας αξιώνει ο Θεός και Δημιουργός να είμαστε πάντα σε κοινωνία προσευχής και αγάπης με τους αδελφούς και να εορτάζουμε τους Αγίους μας, παραδειγματιζόμενοι και μιμούμενοι τις αρετές και τους άθλους τους.


Στον αγαπητό αδελφό μας π. Αιμιλιανό δε, ευχόμεθα από μέσης καρδίας Χρόνια Πολλά, Ευλογημένα και Ειρηνικά. Ο Κύριός μας πλουσιοπάροχα να του χαρίζει σιδηρά υγεία, δύναµη και σοφία!

No comments: