Saturday 30 August 2014

Ελληνική Κοινότητα Kingston


Στην όμορφη περιοχή του Kingston, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από το Νότιο Λονδίνο, βρίσκεται η έδρα της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αγίου Γεωργίου, η οποία ιδρύθηκε το 1964 και συμπληρώνει φέτος 50 συναπτά έτη ζωής, λειτουργίας, δραστηριότητας και προσφοράς.



Ο Ιερός Ναός της Κοινότητας, ο οποίος τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Θαυματουργού, εγκαινιάσθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2004.



Η άριστα οργανωμένη Κοινότητα του Kingston έχει πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως Φιλανθρωπικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, Ελληνικό και Κατηχητικό Σχολείο, Κατηχητική Συντροφιά Νέων, Σύνδεσμο Νεολαίας, Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής, Ομάδα Επισκέψεως Ασθενών, και πολλές άλλες.


Την εν λόγω Κοινότητα κοσμούν με την παρουσία, τη διακονία και την τεράστια πολυποίκιλη και πολυδιάστατη προσφορά τους και δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Ομογένειας Μεγάλης Βρετανίας, ο Ιερ. Προϊστάμενος Αρχιμ. Αιμιλιανός Παπαδάκης, μια κορυφαία εκκλησιαστική και θεολογική προσωπικότητα στο χώρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του σεπτού Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και ο τ. Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Σάββας Καραγιάννης, Ομότιμος Εκπαιδευτικός.

No comments: