Thursday 9 July 2015

Κλείνει το Heythrop College


Το Ρωμαιοκαθολικό Κολέγιο Heythrop College, αναπόσπαστο τμήμα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, που προσέφερε Θεολογικές και Φιλοσοφικές σπουδές, με περισσότερα από 400 χρόνια ακαδημαϊκή ζωή και ιστορία φθάνει στο τέλος της λειτουργίας του.


Η ανακοίνωση έγινε τις προηγούμενες ημέρες, αφού έγιναν διάφορες -αποτυχημένες τελικά- προσπάθειες να κρατηθεί ανοικτό.

Το Heythrop College βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου (στην περιοχή του Kensington) και λειτουργούσε για 4 αιώνες με ευθύνη του Ιησουϊτικού Τάγματος.

Δεν πρόκειται να ξαναδεχθεί νέους φοιτητές κι αυτό είναι οπωσδήποτε ένα ιδιαίτερα λυπηρό γεγονός για την πανεπιστημιακή ιστορία της Βρετανίας.

Οι λόγοι είναι βασικά δύο: οικονομικά προβλήματα και έλλειψη υποψηφίων φοιτητών. Οι φοιτητές που παρακολουθούν σπουδές στο Heythrop College ανέρχονται στους 650. Το σύνολο του προσωπικού είναι 91 άτομα, εκ των οποίων οι 45 είναι διδακτικό προσωπικό.

Στο εν λόγω Κολέγιο σπούδασαν και πολλοί Ορθόδοξοι, μεταξύ αυτών και ο παρών ιστολόγος, και έχουμε συνδεθεί συναισθηματικά με το Κολέγιο, τους Καθηγητές, τους ανθρώπους του, και με την παμέγιστη πανεπιστημιακή προσφορά του στον χώρο της ιερής Επιστήμης της Θεολογίας.

No comments: