Wednesday 11 November 2015

Εορτάστηκαν τα 40-χρονα


της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow - ΒΔ Λονδίνου
           
Την Κυριακή 8η Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων BΔ Λονδίνου Επετειακή Χοροεσπερίδα, με σκοπό τον Εορτασμό της ιστορικής Επετείου των 40 χρόνων από της ιδρύσεως της Κοινότητας. Η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος, μαζί με το τοπικό Ελληνικό Κολέγιο και τη Βοηθητική Αδελφότητα Κυριών ιδρύθηκαν το καλοκαίρι του 1975.


Στη Χοροεσπερίδα αυτή παρευρέθηκαν ο τοπικός Άγγλος Βουλευτής κ. Bob Blackman, o Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Σωτήρης Δεμέστιχας, η Δήμαρχος της Δημοτικής Περιφέρειας του Brent Cllr Lesley Jones MBE, ο Honorary Alderman της Δημοτικής Περιφέρειας του Harrow Richard Romain, με τη σύζυγό του Juliet Romain, ο Κτήτορας του Ιερού Ναού κ. Πανίκος Ηροδότου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους, μέλη των Επιτροπών της Κοινότητας και πλήθος κόσμου.


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους καλωσόρισε με εγκάρδιο χαιρετισμό τους εκλεκτούς επισήμους και το πλήθος των μελών και φίλων της Κοινότητας, οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα για άλλη μια φορά την υποστήριξή τους προς την φιλοπρόοδη Κοινότητα του Αγ. Παντελεήμονος. Ανέφερε δε επίσης, με συγκινησιακή φόρτιση, το χρονίζον πρόβλημα της παράνομης εισβολής και κατοχής μεγάλου μέρους της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα, υπογραμμίζοντας το ανύστακτο ενδιαφέρον και την αγωνία των Ομογενών για το ζήτημα αυτό.


Ο Άγγλος Βουλευτής, της βουλευτικής περιφέρειας Harrow East, κ. Bob Blackman, ομίλησε με θερμά λόγια, ευχαριστώντας την Κοινότητα για την πρόσκληση, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της Χοροεσπερίδας. Επίσης, δήλωσε σαφώς τη σταθερή προσήλωσή του στη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, επισημαίνοντας πως υποστηρίζει σταθερά την άμεση επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της κι επίσης υποστηρίζει πάντα τις επίσημες και δίκαιες θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κάθε σχετική συζήτηση που πραγματοποιείται στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.


Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Σωτήρης Δεμέστιχας, αναφερόμενος στην εορτάζουσα Κοινότητα του Αγ. Παντελεήμονος, συνεχάρη όλους τους παράγοντες για τις μεγάλες οικοδομικές, εκπαιδευτικές και άλλες επιτυχίες της!


Η Δήμαρχος του Brent και ο Honorary Alderman του Harrow έχοντας αμφότεροι μελετήσει σε βάθος την ιστορία της Κοινότητας τόνισαν πόσο μεγάλη σημασία για την περιοχή αυτή έχει να υπάρχει σ’ αυτήν μια τόσο δυναμική και προοδευτική εθνική και θρησκευτική μειονότητα, η οποία γνωρίζει σαφώς από που ακριβώς έρχεται και έχει συγκεκριμένους στόχους για το εγγύς και το απώτερο μέλλον.


Ο Πρόεδρος της νεοϊδρυθείσας Ποδοσφαιρικής Ομάδας «Άγ. Παντελεήμων» κ. Γιώργος Φραντζέσκου, ανέφερε με χαρά και υπερηφάνεια το πρόσφατο επίτευγμα της Κοινότητας, τη δημιουργία αυτής της Ομάδας, που αγωνίζεται με επιτυχία στο Κυπριακό Πρωτάθλημα ΚΟΠΑ του Λονδίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παίχτες της Ομάδας έλαβαν μέρος στη Χοροεσπερίδα και με την δυναμική τους παρουσία, και τους ωραίους χορούς που χόρεψαν, προσέφεραν ζωντάνια στην εκδήλωση και μεγάλη χαρά σε όλους.


Ο Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας μετέφερε στους παρισταμένους τις ευχές και την Αρχιεπισκοπική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγορίου. Ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης. Ανέφερε δε πως ο ιστορικός σταθμός της Επετείου των 40 χρόνων της Κοινότητας, υπενθυμίζει τη διπλή αποστολή της, που είναι η διακονία των πιστών μελών και η μαρτυρία προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Με αφορμή δε την επικείμενη έναρξη της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, ομίλησε για το πνεύμα των Χριστουγέννων, το οποίο προσφέρει αγάπη και ειρήνη στις διανθρώπινες σχέσεις, καθώς και μια πιο φιλική και ευγενική αντιμετώπιση του πλησίον στην κοινωνική ζωή.


Την εκδήλωση διάνθιζε με ωραίους ελληνικούς ήχους η ορχήστρα των κ. Γιώργου Γρηγορίου και κ. Νίκου Σαββίδη. Το νοστιμότατο και πλουσιότατο δείπνο είχαν ετοιμάσει ο Εκκλ. Επίτροπος κ. Δημήτρης Παρπόττας και ο κ. Γιάννης Κυριάκου με το επιτελείο τους.


Οι Άρχοντες της Κοινότητας, είχαν τυπώσει και Εορταστικό Λεύκωμα, 98 σελίδων, ειδικά για την εκδήλωση αυτή. Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο κ. Ανδρέας Ματεΐδης, ιδιοκτήτης του Ελληνικού Τυπογραφείου St. Paul’s Press.
           

Το οικονομικό προϊόν της εκδήλωσης ανήλθε στις £4500. Τα πλούσια δώρα της λαχειοφόρου αγοράς κέρδισαν οι λαχνοί με τα παρακάτω νούμερα: 0719, 0851, 1019, 1515, 1545, 1585, 1588, 1691, 1708, 1759, 1815, 1935, 2020.

ΠΗΓΗ: Ρομφαία

No comments: