Wednesday 18 July 2018

Σύγχρονη Τέχνη στην Ι.Μ. Βλατάδων


Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στη συμβασιλεύουσα και συμπρωτεύουσα, την Θεσσαλονίκη μας, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενηθούμε στην Ιερά Μονή Βλατάδων και στο στεγαζόμενο σε αυτήν Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.



Είμαστε ευγνώμονες για την ιδιαίτερη τιμή, την πρόσκληση και την εγκάρδια φιλοξενία που μας προσέφερε ο Ηγούμενος της Μονής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, τον οποίο γνωρίσαμε μέσω του εγκαταβιούντος στη Μονή μεταπτυχιακού φοιτητού Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Αλέξη Φλωρίδη.



Με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε την πρόταση για περιήγηση στην Ιερά Μονή και στο Ίδρυμα και είχαμε την ευλογία να διαπιστώσουμε το σπουδαίο επιστημονικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται σε αυτό.



Στους χώρους όπου στεγάζεται το Ίδρυμα προσέξαμε και κάποια ιδιαίτερα έργα Σύγχρονης Τέχνης, κάποιους πίνακες, που σχετίζονται με το Ίδρυμα, με το έργο του, αλλά και με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.



Θαυμάσαμε την τέχνη, εντυπωσιασθήκαμε από το επιστημονικό έργο, ενθουσιασθήκαμε με τις γνωριμίες των προσώπων, και φυσικά ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη επίσκεψή μας στην πόλη της αδελφής του Μεγαλέξανδρου.

No comments: