Thursday 7 November 2019

Δεξίωση Ορθοδόξων Κληρικών


Ο αρχαιότερος Διαχριστιανικός Οργανισμός στην Αγγλία, ο Σύνδεσμος Αγγλικανικής Κοινωνίας και Ανατολικών Εκκλησιών, έχει προγραμματίσει για σήμερα μια ενδιαφέρουσα μικτή εκδήλωση, σύμφωνα με την Πρόσκληση της παρούσας ανάρτησης.


Συγκεκριμένα, το απόγευμα θα τελεσθεί στον εμβληματικό μοναστηριακό Ναό των Αγγλικανών, στο κεντρικό Λονδίνο, τον επονομαζόμενο Westminster Abbey, Αγγλικανικός Εσπερινός με Χορωδιακή μουσική και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ετήσια Δεξίωση Ορθοδόξων Κληρικών.

Στην εν λόγω εκδήλωση έχουν προσκληθεί ειδικά και ονομαστικά Ορθόδοξοι Κληρικοί που διακονούν στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας.

Οι Αγγλικανοί είναι φιλόξενοι οικοδεσπότες στην εκδήλωση αυτή. Με την πρόσκλησή τους καλούν και υποδέχονται εγκάρδια Κληρικούς από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και από τις Προχαλκηδόνιες Εκκλησίες, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την ευγενική τους διάθεση να τιμήσουν τους Κληρικούς από τις Ανατολικές Εκκλησίες, που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο και φυσικά προσφέρουν στην πολιτιστική και θρησκευτική αναβάθμιση της χώρας.

Στην εκδήλωση αυτή θα λάβει για πρώτη φορά μέρος και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ.Β. κ. Νικήτας, στο οποίο ο Σύνδεσμος Αγγλικανικής Κοινωνίας και Ανατολικών Εκκλησιών ετοιμάζει θερμή υποδοχή!

No comments: