Friday 22 November 2019

Μικρό Ημερολόγιο 2020


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μ.Β. εκδίδει και κυκλοφορεί κάθε χρόνο ένα ημερολόγιο τσέπης, ή «μικρό ημερολόγιο», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, το οποίο διανέμει σε όλη την Ομογένειά μας στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Στο εξώφυλλο του φετινού ημερολογίου έχει τοποθετηθεί η φωτογραφία του νέου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ.Β. κ. Νικήτα. Ο Σεβασμιώτατος προλογίζει το ημερολόγιο. Μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:


«Αναπέμποντες δοξολογίες και ικεσίες προς τον Τριαδικό Θεό και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την πλήρη αφοσίωσή μας στην Αυτού Θεοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτού Αγία και Ιερά Σύνοδο του Θρόνου που μας κατέστησαν Αρχεπίσκοπο και Ποιμένα της Βιβλικής Επαρχίας των Θυατείρων, έμπλεοι συγκίνησης αλλά και αναλογιζόμενοι την ευθύνη που αναλαμβάνουμε ενώπιον Θεού και ανθρώπων προλογίζουμε το παρόν ανανεωμένο ημερολόγιο του Σωτηρίου έτους 2020...


Καλούμε τη νεολαία, τα νεώτερα μέλη της παροικίας μας, που είτε από ανάγκη είτε από επιλογή βρίσκονται σε αυτή τη χώρα, να συνδράμουν με την ενεργητικότητα, την κατάρτιση και τον νεανικό τους ενθουσιασμό στην αναδιοργάνωση του έργου της Εκκλησίας μας. Υποστηρίζουμε την άποψη ότι οι νέοι αποτελούν το μέλλον της ελληνορθόδοξης παράδοσης στη Μεγάλη Βρεταννία και συμπληρώνουμε όχι μόνο το μέλλον αλλά και το παρόν! Τώρα είναι η στιγμή, τώρα το επιτάσσουν οι ανάγκες και οι συνθήκες ώστε οι νέοι μας να επιδείξουν τα τάλαντά τους, να προβάλλουν τις αξίες και τις ιδέες τους».


Ακολουθούν οι σελίδες του μηνιαίου ημερολογίου και κατόπιν συνοπτικές πληροφορίες για τις Κοινότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

No comments: