Sunday 8 December 2019

Το Ελλ. Κολέγιο τιμά τον μακ. Αρχιεπ. Γρηγόριο


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων & Μ.Β. και η Ομογένεια του Η.Β. κατευόδωσαν εις τας αιωνίους μονάς τον μακ. Αρχιεπίσκοπο πρώην Θυατείρων & Μ.Β. κυρό Γρηγόριο, με αισθήματα σεβασμού και με κάθε εκκλησιαστική τιμή την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου τ.έ.


Τη εντολή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα τιμήθηκε ο εκλιπών Πρωθιεράρχης στο Ελληνικό Κολέγιο Αγ. Παντελεήμονος ΒΔ Λονδίνου, με ενός λεπτού σιγή και Τρισάγιο, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως Γρηγορίου Αρχιερέως.


Τα παιδιά του Κολεγίου μας, και στα τρία τμήματά του, επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στην αναφορά που έκανε για τον εκλιπόντα ο Διευθυντής του Κολεγίου Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας.


Κατόπιν, παιδιά, εκπαιδευτικοί και όσοι γονείς παρευρίσκονταν, έκλιναν την κεφαλή και τήρησαν ενός λεπτού σιγή, με πλήρη συναίσθηση της ιδιαίτερης αυτής τελετής.


Ακολούθησε Τρισάγιο, ενώπιον της φωτογραφίας του μακ. Αρχιεπισκόπου Γρηγορίου. Στο τραπέζι με τη φωτογραφία, την οποία είχε προσφέρει στην τοπική Κοινότητα ο εκλιπών, έκαιγε και καντήλι, σύμφωνα με τα έθιμά μας.


Τα παιδιά συμμετείχαν, με ευγένεια και σεβασμό, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στον Ιεράρχη που έδειχνε πάντα μεγάλη αγάπη στα Ελληνικά Σχολεία της Ομογένειας και γενικώτερα στην Ελληνική Παροικιακή Εκπαίδευση.

No comments: