Wednesday 4 December 2019

Η Αιγυπτιώτισσα Αγία Βαρβάρα


Σε άλλες αναρτήσεις μου στο παρόν ιστολόγιο έχω αναφερθεί στη θαυματουργή εικόνα της Αγ. Βαρβάρας, την οποία έχει στην κατοχή και προστασία της Αιγυπτιώτικη Ελληνική οικογένεια, και μάλιστα για αρκετές γενεές.


Η οικογένεια αυτή ζει μόνιμα στο ΒΔ Λονδίνο και τα αρκετά μέλη της αποτελούν βασικά στελέχη στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονα στην ίδια περιοχή.


Κάθε χρόνο, την Παραμονή της Εορτής της Αγ. Βαρβάρας, επισκεπτόμαστε την κεντρική οικία της οικογένειας, εκεί όπου φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού η υπέροχη αυτή εικόνα και τελούμε την Ιερή Παράκληση της Αγίας.


Η φυλάττουσα την εικόνα, που φέρει και το όνομα της Αγ. Βαρβάρας, ανοίγει το σπιτικό της, υποδέχεται μέλη της οικογένειας, φίλους και γείτονες, δείχνει με απλοχεριά την εγκαρδιότητά της και φιλοξενεί γενναιόδωρα όλους.


Χθες βράδυ επισκεφθήκαμε για άλλη μια φορά το εν λόγω σπιτικό, τελέσαμε την Ιερή Παράκληση και γίναμε κοινωνοί της αβραμιαίας φιλοξενίας της Βαρβάρας και της οικογένειάς της. Της ευχηθήκαμε δε, Χρόνια Πολλά κι ευλογημένα, με τις ευχές της Προστάτιδος Αγίας της.


Αξίζει να τονίσουμε κάτι που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση φέτος, και αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες της παρούσας ανάρτησης, που ήταν η παρουσία κατά πλειοψηφία νέων ανθρώπων, νέων μελών της οικογένειας και άλλων, φίλων και γνωστών τους.


Πόσο όμορφο και ενθαρρυντικό είναι να βλέπεις νέους ανθρώπους να στέκονται με προσοχή και προσευχή, δείχνοντας με θάρρος την ευλάβειά τους και κρατώντας τις παραδόσεις της οικογένειάς τους και της Εκκλησίας μας.

No comments: