Friday 13 December 2019

Πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κολεγίου


Το Ελληνικό Κολέγιο Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow ΒΔ Λονδίνου λειτουργεί αδιάλειπτα από τον Σεπτέμβριο του 1975. Από τον Σεπτέμβριο του 1993 το διευθύνει με πλήρη αφοσίωση ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας.


Στη διάρκεια αυτών των 44 ετών το Κολέγιο προσέφερε τις υπηρεσίες του, δίδαξε και έστειλε στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Βρετανίας και της Ελλάδας έναν μεγάλο αριθμό σπουδαστών του, που έχουν ενταχθεί στην κοινωνία και προσφέρουν, ο καθένας με τα χαρίσματά του, σημαντικές υπηρεσίες. Επίσης δε, στα χρόνια αυτά το Κολέγιο απόλαυσε των υπηρεσιών υπέροχων εκπαιδευτικών, που αναλώθηκαν στην φροντίδα των σπουδαστών του.


Οι γονείς των μαθητών του Κολεγίου πάντα υπηρετούσαν τον υπέροχο αυτό θεσμό της Ομογενειακής Εκπαίδευσης με πολλή αγάπη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς. Το τελευταίο διάστημα, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, επί Προεδρίας του Κωνσταντίνου Πυλαρινού, παρατηρείται μια δυναμική δραστηριοποίηση της Επιτροπής Γονέων, η οποία λαμβάνει ιδιαίτερες και σημαντικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του έργου και των προσφερόμενων υπηρεσιών του Κολεγίου, προς σπουδαστές, γονείς και προς την ευρύτερη κοινωνία. Δύο από αυτές βλέπουμε στις αφίσες της παρούσας ανάρτησης και ευχόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

No comments: