Tuesday 16 March 2021

Η αρετή της νηστείας


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 15η Μαρτίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στην αρετή της νηστείας.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Νηστεύσαντες ή μη νηστεύσαντες; Η αρετή της νηστείας ως δρόμος και ως τέλος», προσέφερε ο Ελλογιμότατος Θεολόγος Καθηγητής Δρ. Λάμπρος Ψωμάς, ο οποία ομίλησε με αναλυτικό, ξεκάθαρα θεολογικό και διαυγέστατο λόγο, εμπνευσμένο από την Αγία Γραφή και φωτισμένο από την Υμνολογία και την Παράδοση της Εκκλησίας μας. Εντύπωση έκανε η σταθερή διασύνδεση απο τον ομιλητή της αρετής της νηστείας με τη συγνώμη. Υπογραμμίστηκε δε η αλήθεια πως: «η νηστεία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσον προσέγγισης και συνάντησης με τον Χριστό»!
 

Δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την υπέροχη ομιλία. Ιδιαίτερη χαρά και τιμή προσέφερε στην τηλεδιάσκεψη η παρουσία και ο υπέροχος θεολογικός, ποιμαντορικός και αγιογραφικός λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ.

No comments: