Tuesday 9 March 2021

Άνθρωπος και Αγιότητα


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 8η Μαρτίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στην αγιογραφική και θεολογική έννοια της αγιότητας.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Άνθρωπος και Αγιότητα», προσέφερε ο Ελλογιμότατος Θεολόγος Καθηγητής Βασίλειος Γκρίλλας, ο οποία ομίλησε με ιδιαίτερη έμπνευση, με ακραιφνή επιστημοσύνη, με αναλυτική και συστηματική προσέγγιση, καθώς επίσης και με συνεχείς αναφορές στην Αγία Γραφή και στην Παράδοση της Εκκλησίας μας. Τον ομιλητή εισήγαγε ο Αρχιμ. Βησσαρίων Κοκλιώτης.


Δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την υπέροχη ομιλία. Ιδιαίτερη χαρά και τιμή προσέφερε στην τηλεδιάσκεψη η παρουσία και ο υπέροχος θεολογικός και αγιογραφικός λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ.

No comments: