Tuesday 30 March 2021

Παρουσίαση Έρευνας Θυατείρων (Thyateira Project)


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 29η Μαρτίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα Έρευνα που πραγματοποιείται αυτή την εποχή, στο πλαίσιο της Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Έρευνα Θυατείρων - Thyateira Project», προσέφεραν οι Ελλογιμότατοι Καθηγητές Δρ. Δημήτριος Σαλαπάτας και Δρ. Κωνσταντίνος Τρίμμης, οι οποίοι ομίλησαν με αναλυτικό, ξεκάθαρα επιστημονικό και διαυγέστατο λόγο, για την Έρευνα την οποία επιμελούνται, και αφορά την αποτύπωση της ιστορίας,της προσφοράς και των κτηρίων των Ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων που δραστηροποιούνται στο Λονδίνο.

 
Δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την υπέροχη παρουσίαση και αρκετοί έλαβαν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε. Ιδιαίτερη χαρά και τιμή προσέφερε στην τηλεδιάσκεψη η παρουσία και ο υπέροχος θεολογικός και ποιμαντορικός λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ.

No comments: