Sunday 2 October 2022

Επέτειος Εγκαινίων Ι. Ναού Bristol

 
O Ιερός Ναός της Ελληνορθόδοξης Κοινότητάς μας στο Bristol, αφιερωμένος στην ιερή μνήμη των Αγίων Ενδόξων Πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, εγκαινιάσθηκε, σύμφωνα με το Τυπικό και την Παράδοση της Εκκλησίας μας την 29η Σεπτεμβρίου 1963, από τον τότε Επίσκοπο Απαμείας Ιάκωβο Βίρβο.
 
Ενθυμούμενοι το ιερό αυτό και συνάμα ιστορικό γεγονός για την Κοινότητά μας τελούμε σήμερα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου, την ειδική Ακολουθία Επετείου των Εγκαινίων, ψάλλοντας ευλαβικά:
 
Δόξα... Ἦχος πλ. β’.
 
Τὴν μνήμην των Εγκαινίων, επιτελούντες Κύριε, σε τον του αγιασμού δοτήρα δοξάζομεν, δεόμενοι αγιασθήναι ημών, τα αισθητήρια των ψυχών, τη πρεσβεία των ενδόξων Αθλοφόρων, αγαθέ παντοδύναμε.
 
Και νυν... Ἦχος γ’.
 
Προς σεαυτόν επανάγου άνθρωπε, γενού καινός αντί παλαιού, και ψυχής εόρταζε τα εγκαίνια· έως καιρός, ο βίος εγκαινιζέσθω σοι, πάσης πολιτείας οδός· τα αρχαία παρήλθεν, ιδού γέγονε τα πάντα καινά· Τούτο τη εορτή καρποφόρησον, την καλήν αλλοίωσιν αλλοιούμενος. Ούτως εγκαινίζεται άνθρωπος· ούτω τιμάται η των Εγκαινίων ημέρα.
 
Προσευχόμαστε δε:
 
...υπέρ ελέους, ζωής, ειρήνης, υγείας, σωτηρίας, επισκέψεως, διαφυλάξεως, συγχωρήσεως και αφέσεως των αμαρτιών των δούλων του Θεού, πάντων των ευσεβών και ορθοδόξων Χριστιανών, των κτητόρων, ευεργετών, δωρητών, αφιερωτών, επιτρόπων, συνδρομητών, και προσκυνητών του αγίου Ναού τούτου και πάντων των κατοικούντων και παρεπιδημούντων εν τη πόλει και Ενορία ταύτη, μετά των οικείων αυτών...

No comments: