Sunday 23 October 2022

Η τιμή της Ιεραποστολής

 
Είχα πρόσφατα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε Ημερίδα της Ομάδας του Ευαγγελισμού, του Διαχριστιανικού Οργανισμού Churches Together in England, στην οποία παρίσταμαι ως εκπρόσωπος της Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β. και του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου!
 

Αυτή πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κέντρο Elim, το οποίο είναι Θεολογικό και Ιεραποστολικό Κέντρο της Πεντηκοστιανής Ομολογίας στην Αγγλία.
 

Το Κέντρο αυτό βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, στα δυτικά της κεντρικής αγγλικής υπαίθρου, ψηλά σε ένα βουνό. Όταν έφτασα εκεί έβρεχε και μια πυκνή ομίχλη κάλυπτε μεγάλο μέρος της περιοχής.
 

Στη διάρκεια της Ημερίδας, κι όπως περνούσαν οι ώρες καλυτέρευαν κι οι καιρικές συνθήκες, ξεναγηθήκαμε στους καταπληκτικούς χώρους του εν λόγω Κέντρου.
 

Μας πληροφόρησαν πως ένας κήπος του Κέντρου ήταν αφιερωμένος σε κάποιους Ιεραποστόλους. Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκα πως αυτοί οι Ιεραπόστολοι, 13 στον αριθμό, οι οποίοι εργάζονταν το 1978 στην τότε Ροδεσία (σημερινό Ζιμπάμπουε), βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν ευρισκόμενοι ανάμεσα σε αντιμαχόμενες μερίδες -στον εμφύλιο πόλεμο- καταμαχαιρώθηκαν από αντάρτες. Μέσα σε αυτούς ήταν κι ένα βρέφος, μόλις τριών εβδομάδων!
 

Οι Ιεραπόστολοι αυτοί εργάζονταν στην περιοχή, διδάσκοντας το ευαγγέλιο, συστήνοντας χριστιανικές ομάδες, προσφέροντας φαγητό σε πεινασμένους, ιδρύοντας σχολεία και νοσοκομεία.
 

Τελικά, ποιά είναι η τιμή της Ιεραποστολής; Είναι σαφώς η ίδια η ζωή των Ιεραποστόλων! Ας είναι η μνήμη τους αιώνια!

No comments: