Thursday 23 March 2023

Ομιλία στο Bristol για την Ιεραποστολή

 
H ιστορική Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol οργανώνει την προσεχή Κυριακή 26η Μαρτίου τ.έ., σύμφωνα με το εικονίδιο της παρούσας ανάρτησης, ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στο εξαιρετικής σπουδαιότητας θέμα: «Ιεραποστολή στην Αφρική»!
 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας έχει ως ένα βασικό συστατικό της ιδιοπροσωπίας και της ταυτότητάς της το αγιογραφικό «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη» (Ματθ. 28, 19), το οποίο είναι η κινητήρια δύναμη, η κατηχητική ορμή και ο κύριος μηχανισμός διάδοσης του μηνύματός της.
 
Αυτή τη δυναμική δραστηριότητα της Ορθοδοξίας και την εξωστρεφή έκφρασή της θα παρουσιάσει η αφοσιωμένη Κατηχήτρια της εν λόγω Κοινότητας κα. Ουρανία Τζιμούλη, η οποία γνωρίζει εμπειρικά και έχει προσεγγίσει βιωματικά το εν λόγω θέμα, αφού έχει συμμετάσχει προσωπικά σε ειδικό ταξίδι Ιεραποστολής. Η ομιλία θα διανθιστεί από το σπουδαίο υλικό φωτογραφιών και βίντεο, που η ίδια η ομιλήτρια έχει συλλέξει από την επίσκεψή της στην αφρικανική ήπειρο.
 
Είναι σίγουρο πως η όλη εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία σε όσες και όσους την παρακολουθήσουν να κάνουν, με την αρωγή της εμπνευσμένης παρουσίασης από την διακεκριμένη ομιλήτρια, ένα νοερό ταξίδι στον εύφορο αμπελώνα των έγχρωμων αγγέλων, το οποίο θα ανοίξει σίγουρα τους ορίζοντες της θρησκευτικής κοσμοθεωρίας όλων των συμμετεχόντων.
 
ΟΛΟΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ !!!

No comments: