Monday 21 June 2010

Ιεραποστολή στην Κένυα

Έλαβα μια επιστολή από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο, ο οποίος προΐσταται της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στη μεγάλη αυτή χώρα της Αφρικανικής ηπείρου. Με τον Σεβασμιώτατο μας συνδέει μακρόχρονη πνευματική φιλία και εκπαιδευτική συνεργασία (για την οποία θα ομιλήσω άλλη φορά).

Στην επιστολή του αυτή, εξαιρουμένων των προσωπικών στοιχείων και χαιρετισμών, όπως επίσης και των σημείων εκείνων που αφορούν την πρόσφατη συνεργασία μας, ο Άγιος Κένυας αναφέρει και κάποια γενικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για την εν Κένυα ποιμαντορία του, τα οποία αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Συγκεκριμένα λέγει:

«Η Ιερά Μητρόπολη Κένυας φιλοξενεί, πάντοτε, ανθρώπους που έρχονται να προσφέρουν εθελοντική εργασία, σε διάφορους τομείς του Ιεραποστολικού έργου της. Όπως γνωρίζετε, η Μητρόπολή μας είναι η μεγαλύτερη στο χώρο της Αφρικανικής ηπείρου. Σήμερα, υπάρχουν 300 ενορίες, που εξυπηρετούνται από τους 250 Αφρικανούς ιερείς. Μια Πατριαρχική Θεολογική Σχολή, ένα διδασκαλικό Κολλέγιο, 15 Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία, Ορφανοτροφεία, Κλινικές και άλλα ιδρύματα.

Με τη βοήθεια του Θεού το έργο του Ευαγγελισμού των φυλών επεκτείνεται, συνεχώς, προς Δόξαν Εκείνου, χάρη στα φιλανθρωπικά αισθήματα των ανθρώπων εκείνων οι οποίοι αγαπούν και τιμούν, στα πρόσωπα των νεοφωτίστων, τον ίδιον τον Θεόν».

No comments: