Wednesday 23 October 2013

Εκδρομή στην Πατρίδα


Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την Κοινοτική μας εκδρομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΠΑΤΡΑ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΑΘΗΝΑ, ΑΙΓΙΝΑ
28/10/2013 - 2/11/2013

ΔΕΥΤΕΡΑ, 28η Οκτωβρίου
ΛΟΝΔΙΝΟ  -  HEATHROW  -  AΘΗΝΑ  -  ΛΟΥΤΡΑΚΙ  -  ΠΑΤΡΑ
Αναχώρηση από Λονδίνο - Heathrow για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα το μεσημέρι.
BΑ640                LHR 07:55             ATH 13:30
Παραλαβή από το αεροδρόμιο και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Λουτράκι. Στο δρόμο μας θα γευματίσουμε κι επίσης θα θαυμάσουμε τον Ισθμό της Κορίνθου. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου, όπου σώζεται ολόσωμο το Ιερό Λείψανο του θαυματουργού Αγίου. Κατόπιν αναχωρούμε για την Πάτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας: «ASTIR PATRAS HOTEL» 4*, www.hotelastirpatras.gr . Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


ΤΡΙΤΗ, 29η Οκτωβρίου
ΠΑΤΡΑ  -  ΖΑΚΥΝΘΟΣ 
Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέου στην Πάτρα. Θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση, ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Απ. Ανδρέου. Κατόπιν θα περιηγηθούμε για λίγο στην όμορφη και ιστορική πόλη της Πάτρας. Ύστερα θα πάρουμε το πλοίο για να πάμε στην Ζάκυνθο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας: «HOTEL PALATINO» 4*, http://www.palatinohotel.gr/ . Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 30η Οκτωβρίου
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Μετά το πρωϊνό στο ξενοδοχείο η σημερινή ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη στο πράσινο νησί της ποίησης, τη Ζάκυνθο. Το πρωΐ επίσκεψη στον Άγιο Διονύσιο, όπου θα προσκυνήσουμε το άφθαρτο λείψανο του Πολιούχου της πόλεως. Κατόπιν στον όσιο Ιωσήφ Γαϊτανίου, Ναός Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας (με τη θαυματουργή εικόνα), Μονή Ελευθερώτριας και όδευση προς τα ορεινά. Επίσκεψη στη Μονή Αναφωνητρίας, όπου ασκήτευσε ο Άγιος Πολιούχος και συγχώρεσε τον φονέα του αδελφού του. Το μεσημέρι φαγητό. Κάθοδος στην πόλη, ξεκούραση και το δειλινό στο προάστιο του Μπόχαλη, απ' όπου φαίνεται πανοραμικά η πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ, 31η Οκτωβρίου
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Μετά το πρόγευμα, καθ' όλο το πρωινό, επίσκεψη στο κέντρο της πόλης, όπου θα δούμε το Μεταβυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων (με τους τάφους - μαυσωλεία Σολωμού και Κάλβου). Στη συνέχεια και σε απόσταση δυο χλμ. (πλησίον της Μπόχαλης) επίσκεψη στον λόφο του Στράνη, όπου γράφτηκε ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Γεύμα στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και απογευματινός περίπατος στην παραλία της Ζακύνθου. Το βράδυ θα έχουμε επίσκεψη στην Ενορία του π. Παναγιώτη Καποδίστρια στο Βανάτο, όπου ο π. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας θα ομιλήσει με θέμα: «Η παρουσία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη Μεγάλη Βρετανία - Ιστορία και προοπτικές». Θα ακολουθήσει προαιρετική διασκέδαση, με φαγητό και τις παραδοσιακές καντάδες, αλλά και έντεχνα και λαϊκά. Διανυκτέρευση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1η Νοεμβρίου
ΖΑΚΥΝΘΟΣ  -  ΠΑΤΡΑ  -  ΑΘΗΝΑ
Το πρωί αναχωρούμε με το πλοίο από τη Ζάκυνθο. Μέσω Πάτρας και Κορίνθου θα φθάσουμε στην Αθήνα. Θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Πετράκη για να προσκυνήσουμε την Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας: «POLIS GRAND» 4*, www.polisgrandhotel.gr . Δείπνο. Το βράδυ μας ελεύθερο για βόλτα στην Αθήνα. Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 2α Νοεμβρίου
ΑΘΗΝΑ  -  ΑΙΓΙΝΑ  -  ΛΟΝΔΙΝΟ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Αίγινα, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου και θα προσκυνήσουμε τα Τίμια Λείψανα του θαυματουργού Αγίου. Επιστροφή από Αίγινα. Κατευθείαν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Πτήση για Λονδίνο.
BΑ633                        ATH  19:00                LHR  20:50

No comments: