Friday 19 December 2014

Ημερολόγιο Ι.Μ. Αργολίδος


Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την ευλογία που μου επιδαψίλευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, στέλνοντάς μου το νέο Ημερολόγιο 2015 της μητρικής μου Ι.Μ. Αργολίδος, μαζί με τις πολύτιμες για εμένα εόρτιες ευχές του.


Το εν λόγω Ημερολόγιο είναι αφιερωμένο, όπως αναφέρει ο Σεβασμιώτατος στον Πρόλογό του, «στους Αγίους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι με την αγία τους ζωή δόξασαν στη γη το Όνομα του Κυρίου και ανακηρύχτηκαν άγιοι από την Αγία μας Εκκλησία... Στις σελίδες αυτού του μικρού αγιολογικού πονήματος θα σκιαγραφήσουμε τις μορφές των αγίων που πέρασαν από την περιοχή μας και άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη της αγιότητάς τους»!


Κατ΄ αρχάς αναφέρονται οι Άγιοι ένδοξοι Απόστολοι Ανδρέας και Παύλος, ως Ιδρυτές της Εκκλησίας της Αργολίδος. Κατόπιν δε, παρουσιάζονται οι τοπικοί Άγιοι, που είναι οι εξής: Άγ. Πέτρος Επίσκοπος Άργους, Άγ. Αναστάσιος ο Ναυπλιέας, Όσ. Θεοδόσιος ο Νέος, Άγ. Λεωνίδης μετά της Συνοδείας του, Άγ. Αγγελής ο Αργείος, Όσ. Λεόντιος, Άγ. Νήφων, Άγ. Αθανάσιος Χριστιανουπόλεως, Όσ. Θεόδωρος των Κυθήρων, Άγ. Δημήτριος ο Πελοποννήσιος, Άγ. Παύλος ο Πελοποννήσιος και ο Άγ. Νίκων ο «Μετανοείτε».

No comments: