Sunday 17 April 2016

Τελετή λήξης Εργαστηρίου Αγιογραφίας

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος Harrow - ΒΔ Λονδίνου η τελετή λήξης των μαθημάτων στο Εργαστήριο Βυζαντινής Αγιογραφίας.



Ήταν μια όμορφη σεμνή τελετή, κατά την οποία ο Ιερέας της Κοινότητας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας και ο Πρόεδρος Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης ευχαρίστησαν εγκάρδια την Καθηγήτρια κα. Ελισάβετ Σουρή και τον Αγιογράφο σύζυγό της κ. Θεόδωρο Βογδάνο, για την προσφορά τους προς την Κοινότητα.



Η Καθηγήτρια και ο Αγιογράφος ομίλησαν ευχαριστώντας όλους για την έμπνευση, την οργάνωση, την πρακτική βοήθεια, τη συμμετοχή και την τακτική παρακολούθηση.



Στη συνέχεια δόθηκαν τα Διπλώματα Παρακολούθησης Μαθημάτων σε όλους τους σπουδαστές και βγήκαν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.



Μαθητές και Καθηγητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές μέλλον, οπότε θα λειτουργήσει ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων του εν λόγω Εργαστηρίου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ενωρίτερα είχε επισκεφθεί την Κοινότητα και είχε συνομιλήσει επί μακρόν με τους Αγιογράφους και τους κοινοτικούς παράγοντες ο Αρχισυντάκτης του θρησκευτικού τμήματος της έγκριτης εφημερίδας Times του Λονδίνου κ. Μιχαήλ Binyon, ο οποίος πρόκειται να κάνει αφιέρωμα στους Times για την αγιογράφηση του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής.

No comments: