Sunday 6 August 2017

30 χρόνια Ιερωσύνης



Ήταν 6 Αυγούστου 1987. Η χειροτονία σε Πρεσβύτερο έλαβε χώρα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής.


Ο τότε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής Δωρόθεος ήταν ασθενής κι έτσι τη χειροτονία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ηλιουπόλεως Θεόκλητος του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.


Ο Θεοφιλέστατος ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και κληρικός, ο οποίος τέλεσε μια θαυμάσια και ιδιαίτερα συγκινητική και κατανυκτική ιεροτελεστία, η οποία φυσικά θα μας μείνει αξέχαστη.


Το ιερό αυτό μυστήριο παρακολούθησε κι ένα μωρό, ο Δημήτρης, μαζί με τη μητέρα του Βιργινία. Ο Δημήτρης, πρωτότοκος γιος του χειροτονούμενου, ήταν τότε τρισήμιση μηνών. Σήμερα είναι 30 ετών και Διδάκτορας της Ιερής Επιστήμης της Θεολογίας!


Διακεκριμένη θέση στο εκκλησίασμα είχε την ημέρα εκείνη μια Αρχόντισσα του Ελληνικού Πνεύματος, η Ιωάννα Τσάτσου - Σεφεριάδη (1909-2000), αδελφή του Γιώργου Σεφέρη και σύζυγος του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καθ. Κωνσταντίνου Τσάτσου.

1 comment:

Α. Παπαγιάννης said...

Να ευχηθούμε και πολλά άλλα έτη ενώπιον του Αγίου Θυσιαστηρίου, και σε κάθε περίπτωση, κατά τον Απόστολο Παύλο, να "πληροφορείτε την διακονίαν" σας.
Ευχές και σε όλη την οικογένεια από την πολύ ζεστή -- στην κυριολεξία! -- Θεσσαλονίκη!