Saturday 28 April 2018

Ο Άγ. Λουκάς στο Weston της Δυτ. Αγγλίας


Την Παρασκευή 27 Απριλίου τ.έ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μετέφερε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού, στην παραθαλάσσια τουριστική πόλη Weston-Super-Mare, της Κομητείας του Σόμερσετ στη Δυτική Αγγλία.



Στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγ. Ανδρέου του Πρωτοκλήτου ο Ιερέας, οι Άρχοντες και πιστοί της τοπικής Κοινότητας υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα και μεγάλη ευλάβεια τον Άγιο Λουκά και τοποθέτησαν τα Τίμια Λείψανα στο κέντρο του Ναού!



Τελέσθηκε η Ιερή Παράκληση του Αγίου Λουκά και ο Άγιος Αργολίδος, αφού ανέγνωσε ειδική ευχή Υπέρ Υγείας των ασθενούντων, ομιλήσε με γλαφυρότητα για τον βίο, τα έργα και τα θαύματα του Ιαματικού Αγίου Λουκά!



Αφού προσκύνησαν όλοι (μερικοί είχαν μάλιστα έλθει από αρκετά μακρινές αποστάσεις για να παρευρεθούν στην Ιερή Παράκληση), οι Άρχοντες της τοπικής Κοινότητας φιλοξένησαν σε εστιατόριο Ομογενών τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του!



Το απόγευμα ο Άγιος Αργολίδος μετέβη στον Ελληνορθόδοξο Ναό των Αγ. Πέτρου και Παύλου της πόλης του Bristol, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα τελέσθηκε το Ιερό Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου!

No comments: