Tuesday 28 January 2020

Ο δικός μας Δημοτικός Σύμβουλος


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Αγγλίας, και συγκεκριμένα η περιοχή Alperton του Δημαρχείου του Brent - Wembley, έχει αποκτήσει από την περασμένη Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, έναν νέο και πολύ ελπιδοφόρο Δημοτικό Σύμβουλο, τον δικό μας Άντον Γεωργίου.


Ο Άντον είναι παιδί που γεννήθηκε και ανατράφηκε μέσα στο πλαίσιο της Ομογένειάς μας. Γαλουχήθηκε με τα νάματα του Ελληνισμού και της Όρθοδοξίας, τα οποία διδάχθηκε κατ’ αρχάς μέσα στην Ελληνο-Κυπριακή οικογένειά του και κατόπιν μέσα στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητά μας στο Harrow - ΒΔ Λονδίνου, όπου διακόνησε ως Πρόεδρος της Κοινοτικής Νεολαίας.


Φοίτησε στο Ελληνικό Κολέγιο Αγ. Παντελεήμονος, από όπου αποφοίτησε και κατόπιν σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Υπηρέτησε δε, ως τακτικό μέλος στη Βουλή των Νέων της Αγγλίας.


Η μεγάλη αγάπη του Άντον είναι η πολιτική. Από τότε που ήταν έφηβος μιλούσε πάντα πολύ ωραία, είχε λόγο μεστό και γλαφυρό, λόγο κοινωνικό, υπεύθυνο και ολοκληρωμένο. Ήξερε τι ήθελε, τι ζητούσε. Ονειρευόταν, κοιτούσε μπροστά και σχεδίαζε με τόλμη για ένα καλύτερο μέλλον, όπου θα βασιλεύουν η δικαιοσύνη και η ελευθερία. Τώρα άρχισε να εργάζεται προσωπικά για να κτισθεί αυτό το κοινό μέλλον.


Η πρώτη εκδήλωση στην οποία προσκλήθηκε και συμμετείχε ο Άντον, ως νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος, ήταν το Πρωτοχρονιάτικο Γεύμα των Ηλικιωμένων και Συνταξιούχων της Κοινότητάς μας στο Harrow - ΒΔ Λονδίνου. Μετά την εκδήλωση έγραψε στο twitter: My first function as a newly elected Councillor is a visit to St. Panteleimon Church and my old Greek School. Always lovely to see Father Anastasios, who has given me so much support over the years. Also, nice to see familiar faces from the Greek and Cypriot community in Brent.


Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα στον αγαπητό μας Άντον να έχει μια καλή κι ευδόκιμη θητεία εκεί όπου έχει κληθεί και ψηφιστεί να υπηρετήσει, να προσφέρει στον άνθρωπο, με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια, και σύντομα να αναβαθμιστεί και να εισέλθει και στη Βουλή των Κοινοτήτων της Αγγλίας, ως τακτικό μέλος της, όπως και του αξίζει.

No comments: