Wednesday 29 January 2020

«Άγιος» στη γη, με τους Αγίους στον ουρανό


Η οικογένεια της Ομογενειακής Ποδοσφαιρικής Ομάδας St. Panteleimon FC θρηνεί την αιφνιδιαστική, πρόωρη και αδόκητη κοίμηση του βασικού παίχτη της Thiago Gonçalves, καταγώμενου από τη Βραζιλία.

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, η Ομάδα των επονομαζόμενων «Αγίων» είχε αγώνα Κυπέλλου. Ο Thiago δεν ήλθε στον αγώνα. Όλοι παραξενεύτηκαν, γιατί ήξεραν ότι επρόκειτο να παίξει. Στη διάρκεια του παιχνιδιού, κι ενώ οι «Άγιοι» νικούσαν με σκορ 2-0, ήλθε η τραγική είδηση ότι ο Thiago είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο δυστύχημα, στο οποίο έχασε ακαριαία τη ζωή του. Ήταν μόλις 32 ετών.

Όταν μαθεύτηκε το θλιβερό αυτό γεγονός, όλοι έμειναν άφωνοι και ακίνητοι, τεχνικό επιτελείο, παίχτες, αντίπαλοι, διαιτητές, παράγοντες. Ο αγώνας δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Ο διαιτητής τον διέκοψε και έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες να αποσυρθούν στα αποδυτήρια και να αντιμετωπίσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία την ακραία αυτή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι φιλανθρωπικοί μηχανισμοί της Ομάδας και όλοι προσπάθησαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες. 

Ο Thiago είχε παντρευτεί πριν από ένα χρόνο και η σύζυγός του χρειαζόταν συμπαράσταση και κάθε είδους συνδρομή, κυρίως ψυχολογική, αλλά και οικονομική. Ξεκίνησε μια δυναμική οικονομική εκστρατεία, στην οποία συνεισέφεραν πολλοί, με πρώτους τον Προπονητή και τους ποδοσφαιριστές της Ομάδας του Αγ. Παντελεήμονα κι έτσι συνελέγη ένα σεβαστό ποσόν, με σκοπό να αντιμετωπιστούν τα έξοδα της κηδείας και του επαναπατρισμού της σορού του Thiago στην πατρίδα του Βραζιλία.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, όλη η οικογένεια της Ομάδας των «Αγίων», με τη συμμετοχή της Thayna, συζύγου του Thiago, συγκεντρώθηκαν στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής στο Harrow ΒΔ Λονδίνου, όπου ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας έψαλε Τρισάγιο εις μνήμην του αδίκως φονευθέντος εντάλαντου παίχτη της Ομογενειακής Ομάδας.

Μετὰ τῶν Ἁγίων ἀνάπαυσον, Χριστέ, τὴν ψυχὴν τοῦ δούλου σου Thiago, ἔνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια κι ο Άγιος Θεός μας να σταλάξει την εξ ύψους παρηγορία στη σύζυγο, τους συγγενείς, τους φίλους και τους συμπαίχτες του.

No comments: