Friday 22 May 2020

Περπατώντας στο δάσος


Μια μικρή βόλτα με το αυτοκίνητο τις προάλλες, μου είχε αποκαλύψει ένα παρκόδασος, στην περιοχή του Stanmore, στο ΒΔ Λονδίνο, όχι πολύ μακριά από το σπιτικό μας. Ονομάζεται Wood Farm and Stanmore Country Park.



Έτσι, σκεφθήκαμε μαζί με τον Δημήτρη μας να μεταβούμε εκεί και να περπατήσουμε λίγο μέσα σ’ αυτό, εξερευνώντας τις χάρες του. Τις τελευταίες ημέρες πήγαμε δυο φορές.



Είναι ένα αρκετά μεγάλης έκτασης δάσος, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα φυσικό ύψωμα, κάτι σαν λόφο. Από εκεί, ειδικά από τα σημεία του όπου δεν υπάρχουν ψηλά δένδρα, μπορεί κανείς να δει στο βάθος πολλά και χαρακτηριστικά σημεία του Δυτικού και του Κεντρικού Λονδίνου, όπως το Εθνικό Στάδιο του Wembley με την υπέροχη και πανύψηλη αψίδα του, καθώς και το γνωστό London Eye.



Περπατώντας κανείς και διεισδύοντας βαθύτερα στο δάσος θαυμάζει τα ψηλά και αιωνόβια δένδρα, πολύ καλά διατηρημένα, την πυκνή και καταπράσινη βλάστηση, τα καλοδιατηρημένα μονοπάτια, για να μπορούν άτομα όλων των ηλικιών να βαδίσουν εκεί, θεσπέσιες ευωδιές από όλων των ειδών τα φυτά, καθώς και υπέροχες μελωδίες από τα καλλικέλαδα πτηνά του δάσους.



Ρυάκια με τρεχούμενα και γάργαρα νερά, κυλούσαν κάτω από γεφυράκια ξύλινα, προσδίδοντας επιπρόσθετη ομορφιά στο όλο τοπίο.



Σε κάποιο σημείο ανακαλύψαμε μια πρόχειρη κούνια κρεμασμένη πάνω από ψηλό δένδρο. Σε ένα ξέφωτο βρήκαμε ένα μικρό καλύβι, κατασκευασμένο αποκλειστικά από κορμούς δένδρων και από ξύλα του δάσους.



Φυσικά δεν καταφέραμε να εξερευνήσουμε όλο το δάσος με τις δυο αυτές σχετικά σύντομες επισκέψεις. Επιφυλασσόμεθα όμως να επανέλθουμε σύντομα.



Αναρωτιέμαι, αν δεν είχαμε βιώσει τελικά αυτή την περιπέτεια του εγκλεισμού, θα είχαμε ποτέ ανακαλύψει αυτές τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας;

No comments: