Tuesday 4 April 2023

Η «Πυξίδα» του Bristol, Νο. 2

 
Με πολλή χαρά ανακοινώνουμε την έκδοση και άμεση κυκλοφορία του 2ου τεύχους της «Πυξίδας», την οποία επιμελήθηκε ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας και εκτύπωσε με εξαιρέτως θαυμαστό τρόπο το άρτια οργανωμένο Τυπογραφείο ΑΘΗΝΑ Α.Ε. - Ανώνυμος Εμπορική & Φωτοστοιχειοθετική Εταιρεία των Αθηνών.
 

Η «Πυξίδα» είναι το Εβδομαδιαίο Κοινοτικό και Ενημερωτικό Ηλεκτρονικό Δελτίο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol. Στην παρούσα ελκυστική έκδοση συμπεριλήφθηκαν όλα τα φύλλα (συνολικά 50 τον αριθμό) του έτους 2022, σε 250 πολύχρωμες σελίδες.
 

Μέσα από τις σελίδες αυτές παρουσιάζεται αναλυτικά το έργο της τοπικής Κοινότητας, στις διάφορες πτυχές και διαστάσεις του (Εκκλησία, Ελληνικό Σχολείο, Φιλανθρωπία, Κατηχητικό, Κοινωνικές Εκδηλώσεις κ.ά.), καθώς επίσης και διάφορα άρθρα, θεολογικού, εκκλησιαστικού, εορτολογικού, αγιολογικού, εθνικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος.
 

Ο επιμελητής της έκδοσης αναφέρει χαρακτηριστικά στα Προλεγόμενα του εν λόγω τεύχους:
 

Αγαπητοί Αναγνώστες,
 
Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το δεύτερο τεύχος, με όλα τα δημοσιευθέντα φύλλα του εβδομαδιαίου κοινοτικού φυλλαδίου μας «Πυξίδα», του έτους 2022.
 

Εκφράζουμε ευγνώμονες ευχαριστίες προς όλες και όλους που συμμετείχαν ενεργά -με κείμενά τους- στην έκδοση της Πυξίδας, ακόμη δε προς όσους βοηθούν κάθε εβδομάδα στην κυκλοφορία της, όπως επίσης και προς τους χορηγούς του παρόντος τεύχους.
 

Βασική μας σκέψη είναι η εν λόγω έκδοση να αποτελέσει πίνακα καταγραφής και πηγή μελέτης της τοπικής ιστορίας της φιλογενούς Κοινότητάς μας.
 
Με εγκάρδιες ευχές κι ευχαριστίες
 
Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας

No comments: