Tuesday 17 October 2023

Αίθουσα Ιερουσαλήμ

 
...στο Αββαείο του Westminster
 
H πρόσφατη Διαχριστιανική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο ιστορικό Αββαείο του Westminster στο Λονδίνο, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου τ.έ., πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ιερουσαλήμ.
 

Αυτή είναι μια ιστορική Αίθουσα, που υπάρχει εκεί από τον 14ο αι. και σε αυτήν έχουν πραγματοποιηθεί πολύ σημαντικές συναντήσεις, συνεδριάσεις και εκδηλώσεις.
 

Στην εν λόγω Αίθουσα διακρίνουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία τέχνης, όπως ταπετσαρίες, προτομές, και ξυλόγλυπτα.
 

Οι ταπετσαρίες είναι ποικίλης προέλευσης. Μερικές είναι μέρος μιας σειράς που απεικονίζει την Ιστορία του Αβραάμ, που υφάνθηκε στη Γαλλία τον 16ο αιώνα, και της οποίας άλλα μέρη μπορεί να δει κανείς στο Hampton Court.
 

Πάνω από την πόρτα και δεξιά υπάρχουν θραύσματα που απεικονίζουν την επιστροφή της Σάρας από την Αίγυπτο και στην άκρη του δωματίου η Περιτομή του Ισαάκ.
 

Απέναντι από αυτό βρίσκεται μια ταπετσαρία της Ρεβέκκας του 17ου αιώνα στο πηγάδι και στα αριστερά της πόρτας βρίσκεται η μόνη πλήρης ταπετσαρία, που κατασκευάστηκε στην Αγγλία από έναν υφαντή χρησιμοποιώντας φλαμανδικό σήμα στα τέλη του 17ου αιώνα.
 

Αυτή απεικονίζει τον Άγιο Πέτρο να θεραπεύει τον κουτσό στην Ωραία Πύλη του Ναού. Οι δύο τελευταίες ταπισερί δόθηκαν από τον Λόρδο John Thynne, Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Westminster, το 1871.


Οι δύο γύψινες προτομές, στο νότιο άκρο της Αίθουσας, αναπαριστούν δύο Βασιλείς της Αγγλίας, τον Ερρίκο Δ' (ο οποίος μάλιστα απεβίωσε σε αυτή την Αίθουσα) και τον Ερρίκο Ε'.

No comments: