Tuesday 9 April 2024

Ωκεανός δυνατοτήτων

 
9th Our Ocean Conference Greece 2024
 

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διεθνής διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Απριλίου στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την οποία φιλοξενεί η Ελλάδα.
 
Μία μέρα νωρίτερα στις 15 Απριλίου, στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης θα διεξαχθεί το «Our Ocean Youth Leadership Summit», το οποίο αποσκοπεί στην αφύπνιση της νέας γενιάς για τη βιωσιμότητα των ωκεανών.
 
Φιλοξενώντας τη διάσκεψη OOC-9 η Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στροφή της προς τη βιώσιμη «γαλάζια» οικονομία και παράλληλα επιδιώκει να αναδείξει τις διεθνείς προκλήσεις για τη βιώσιμη αλιεία, την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, ιδίως από τα πλαστικά, καθώς και την αλληλένδετη σύνδεση του κλίματος με τους ωκεανούς.
 
Η διεθνής διάσκεψη θα εστιάσει σε έξι τομείς δράσης. Οι έξι αυτοί τομείς είναι οι Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (Marine Protected Areas - MPAs),  η βιώσιμη γαλάζια οικονομία, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η ναυτική ασφάλεια, η βιώσιμη αλιεία, η θαλάσσια ρύπανση.
 
Στην εν λόγω διάσκεψη θα συμμετέχουν 113 αντιπροσωπείες κρατών μελών, 13 διεθνείς οργανισμοί, 12 αρχηγοί κρατών και εκπρόσωποι κυβερνήσεων, 50 αρμόδιοι υπουργοί.
 
ΠΗΓΗ: Οικονομικός Ταχυδρόμος

No comments: