Sunday 11 July 2010

Μουντιάλ 2010

Το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου 2010 ολοκληρώνει σήμερα τον κύκλο του. Ήταν μια διοργάνωση με πολλές εκπλήξεις και απρόσμενες εναλλαγές. Αλλά αυτή είναι πάντα η μαγεία του ποδοσφαίρου.

Σήμερα θα παιχθεί ο τελικός, μεταξύ της Ισπανίας και της Ολλανδίας. Ας ευχηθούμε, με αγνό φίλαθλο πνεύμα, να αναδειχθεί νικητής ο καλύτερος.

Ο φίλος μας Γιώργος Κωστόπουλος είχε την ευτυχία να βρεθεί στη Νότια Αφρική τις προηγούμενες ημέρες και παρακολούθησε μάλιστα και δύο αγώνες της εθνικής μας ομάδας. Για του λόγου το αληθές μας έδειξε και τα εισιτήρια των αγώνων. Εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να τα σκανάρουμε και να τα αναρτήσουμε εδώ.

Όμως εκείνο που μας έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η ονομαστή «βουβουζέλα», η αφρικανική αυτή καραμούζα, την οποία (παρα-) χρησιμοποιούν όλοι οι φίλαθλοι στους αγώνες του φετινού μουντιάλ. Σας διαβεβαιώνω ότι θέλει ιδιαίτερη τέχνη για να την χρησιμοποιήσει κανείς και δεν είναι εύκολο να βγει ο ήχος που ακούμε στην τηλεόραση. Είναι πραγματικά ένα πνευστό όργανο ειδικά κατασκευασμένο για τους αφρικανούς με τα μεγάλα χείλη.

No comments: