Friday 23 July 2010

Για τους «Γιατρούς Καρδιάς»

Ο αγαπητός φίλος Δρ. Αργύρης Συμεωνίδης, Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μου κοινοποίησε αυτές τις ημέρες μια επιστολή που έστειλαν οι «Γιατροί Καρδιάς» προς την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, ενημερώνοντάς την για τις πρόσφατες δραστηριότητές τους. Ο Δρ. Συμεωνίδης μου έστειλε επίσης και το παρακάτω συνοδευτικό:

Παίρνω την πρωτοβουλία να σας κοινοποιήσω μήνυμα που ο αποστολέας του δεν θα ήθελε να το κάνω, απλά για να νοιώσετε μιά ανάσα ελπίδας, και να δείτε οτι υπάρχουν συνάδελφοί μου γιατροί, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για το πως θα αυξήσουν τα εισοδήματά τους και θα κάνουν αποδοτικότερες επενδύσεις, αλλά επενδύουν στην ανθρώπινη ελπίδα και χαρίζουν χαμόγελο πραγματικής αγάπης....
Να έχετε καλό καλοκαίρι και να ξεκουραστείτε.
Πολλούς χαιρετισμούς

Εκφράζοντας απλά, αλλά ειλικρινά και με απέραντο σεβασμό, την ευγνωμοσύνη της κοινωνίας μας, για το σπουδαίο και πολύτιμο έργο των «Γιατρών Καρδιάς», παρουσιάζω παρακάτω την επιστολή τους:

ΘΗΣΕΩΣ 7-9, 105 62 ΑΘΗΝΑ
TEL. 210 3317288, 2103317291, FAX. 210 3255142
e-mail: info@heartdoctors.gr

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με πολλή χαρά σας στέλνουμε την παρούσα ενημερωτική επιστολή και ένα αντίτυπο της Έκθεσής μας για το 2009 στο οποίο συνοψίζουμε το ανθρωπιστικό έργο μας του παρελθόντος έτους. Κατά το τρέχον έτος 2010 εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στους ίδιους τομείς (προσφορά ιατρικών υπηρεσιών, φαρμάκων, τροφίμων κλπ.) και με τους ίδιους ρυθμούς. Στις αρχές του 2010 πραγματοποιήσαμε 4 αποστολές (φαρμάκων κυρίως) για τα θύματα των μεγάλων σεισμών στην Αϊτή (3 αποστολές) και τη Χιλή (μια αποστολή). Στην ίδια περίοδο πραγματοποιήσαμε την 7η αποστολή μας στη Λωρίδα της Γάζας (τρόφιμα). Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 ολοκληρώσαμε το νοσοκομειακό συγκρότημα που ανεγείραμε στο Gisuru της επαρχίας Ruyigi στο Μπουρούντι, όπου τώρα ξεκινήσαμε και τα έργα ανέγερσης Σχολής Νοσοκόμων.
Όπως γνωρίζετε, όλοι στους «Γιατρούς Καρδιάς» είμαστε εθελοντές και κανείς μας δεν λαμβάνει αμοιβή ή αποζημίωση ούτε έχει άλλου είδους ανταπόδοση για το έργο που προσφέρει. Η προσφορά όλων μας, καθώς και των φίλων μας που βοηθούν, γίνεται ανιδιοτελώς ως συμπαράσταση προς όσους αντιμετωπίζουν τεράστιες δοκιμασίες στα μέτωπα του πολέμου, των ασθενειών, των διώξεων, του υποσιτισμού και των φυσικών καταστροφών, κυρίως σε χώρες του τρίτου κόσμου. Ευχαριστούμε και πάλι για τη συμβολή κατά το παρελθόν των μελών της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας στο έργο των «Γιατρών Καρδιάς» (ανέγερση κατά το 2008 οίκου ψυχασθενών στο Zongoro της πολιτείας Bauchi στη Νιγηρία).
Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία, δημιουργική δραστηριότητα και προσφορά, πρόοδο και ευημερία.
Ο Πρόεδρος
Ξενοφών Γιαταγάνας
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών

No comments: