Friday 16 July 2010

Φραπές για... καλοκαίρι

Ο Ελύτης έλεγε «ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα». Κατ’ αναλογία κι εμείς οι... βόρειοι πίνουμε φραπέ μήπως κάποια στιγμή αποφασίσει να έλθει προς τα εδώ και το καλοκαίρι. Κατά τη χθεσινή ημέρα είχαμε 18 βαθμούς Κελσίου, με ψιχάλα και πολύ δυνατό άνεμο. Τώρα είναι νύχτα και βρέχει. Και για την ημέρα όμως που ξημερώνει η πρόβλεψη είναι... μια απ’ τα ίδια.

Το χειμώνα, ό,τι καιρό κι αν κάνει σε άλλα σημεία της Ευρώπης δεν μας ενοχλεί. Όλοι έχουμε χειμώνα, με κρύο, βροχές, χιόνια και τα σχετικά.Το λεγόμενο όμως καλοκαίρι, όταν η νότια Ευρώπη απολαμβάνει εξαίρετες καιρικές συνθήκες, εμείς στα βόρεια συνεχίζουμε να... «απολαμβάνουμε» και πάλι χειμώνα. Το πάπλωμα δεν φεύγει ποτέ από το κρεβάτι, τα χειμωνιάτικα ρούχα δεν αποθηκεύονται ποτέ και ούτω καθ’ εξής. Κάποτε σκέφτομαι σύμφωνα με τη βιβλική σκέψη: «ἕως πότε ἀνέξομαι...»!!!

1 comment:

Σοφία said...

Εμείς πάντως το πάπλωμα το βγάλαμε γύρω στα τέλη Ιουνίου και από τότε κοιμόμαστε μόνο με το duvet cover. Μήπως εσείς στο βόρειο Λονδίνο έχετε χειρότερο καιρό από εμάς στο νότιο;