Sunday 7 August 2011

Κρατάμε τη ΦΛΟΓΑ ζωντανή

Μια επιστολή που έλαβα χθες από τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, με την επωνυμία «Φλόγα», που εδρεύει στην Αθήνα, έγινε η αφορμή να γραφούν αυτές οι γραμμές και να γίνει η παρούσα ανάρτηση, με σκοπό κυρίως να γίνει γνωστή η ύπαρξη και λειτουργία του εν λόγω Συλλόγου.

Η ΦΛΟΓΑ είναι Σύλλογος Γονιών με Παιδιά που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο και αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, 27 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Φλόγα έχει εκπροσώπους με πλούσια δράση στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Ως Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του και στην υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων του.

Η ΦΛΟΓΑ προσφέρει:

- Αλληλεγγύη σε όσους κτυπά ο κεραυνός
- Υπεύθυνη ενημέρωση σε όλους
- Τη δυνατότητα κοινωνικής προσφοράς σε πολίτες και οργανισμούς

Η ΦΛΟΓΑ αγωνίζεται:

- Για τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή και την υγεία
- Την ποιότητα ζωής τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία
- Για να καθιερωθούν θεσμοί που να σέβονται τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους.

Όποιος έχει ενδιαφέρον να συνδράμει στο έργο του σπουδαίου αυτού Συλλόγου μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του και θα βρει εκεί τους ανάλογους τρόπους.

Σε εμάς δόθηκε η ευκαιρία και στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα, με τον ερχομό στο Λονδίνο της πληγωμένης αλλά εξαιρετικά πολυτάλαντης Μαρίνας, να δείξουμε λίγο την ανθρωπιά μας και τα φιλάνθρωπα αισθήματα και συναισθήματά μας. Και βέβαια «εμείς» είμαστε πολλοί και διάφοροι, όπως Ιερείς, Εκπαιδευτικοί, μέλη Φιλανθρωπικών Αδελφοτήτων, Ελληνορθόδοξοι Ομογενείς, πλήθη Ανθρώπων ευαισθητοποιημένων απέναντι στον πόνο του πλησίον. Αφιερώνουμε δε τους κόπους μας σε όλους τους πονεμένους μικρούς φίλους μας, που διακρίνονται για την αθεράπευτη αγάπη τους για τη ζωή.

Για τους παραπάνω λόγους την επιστολή αυτή την αποδέχομαι με χαρά και ταπεινό φρόνημα και την μοιράζομαι με όλους τους προαναφερθέντες φίλους, συνεργάτες και συνοδοιπόρους.

No comments: