Friday 2 August 2019

Αγιασμός «Αγίων» και νέες στολές


Την Τρίτη 30 Ιουλίου τ.έ. τελέσθηκε, στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής ΒΔ Λονδίνου, ο Αγιασμός της Ποδοσφαιρικής Ομάδας St. Panteleimon FC, της επονομαζόμενης Ομάδας των «Αγίων», η οποία θα αγωνίζετε τη νέα σεζόν στη Λίγκα Spartan South Midlands Football League!


Στο τέλος του Αγιασμού ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:

«Αγαπητοί μου φίλοι και συνεργάτες, θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους σε αυτό τον ιερό χώρο λατρείας, την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής. Ο Άγ. Παντελεήμων είναι o Πάτρωνας και ο Προστάτης της αγαπημένης μας Ποδοσφαιρικής Ομάδας, η οποία φέρει και το όνομά του.

Η Ομάδα μας είναι αλήθεια πως εκπήγασε από την πνευματική φωλιά του φιλόδοξου τμήματος της Κοινοτικής μας Νεολαίας. Μέσα σε αυτόν τον πανέμορφο και υπέροχο νεανικό χώρο καλλιεργήθηκε η ιδέα της ίδρυσης ενός αθλητικού σωματείου, η οποία με την ευλογία του Προστάτη Αγ. Παντελεήμονος έλαβε σάρκα και οστά. Τελικά συστήθηκε η Ομάδα μας, η οποία δεν αντιπροσωπεύει απλά και τυπικά μια Κοινότητα, αλλά εκπροσωπεί και συμβολίζει το σύνολο των αρχών και αξιών που φυλάττουμε μέσα στην καρδιά μας. Γι’ αυτό τον λόγο το σύνθημά μας από την αρχή ήταν “Faith First”!


Τα δύο πρώτα χρόνια στο Κυπριακό Πρωτάθλημα Αγγλίας ήταν εξαιρετικά, γεμάτα θριάμβους και χαρές, πλημυρισμένα από ανθρώπινα και αθλητικά συναισθήματα, μαζί με μια τεράστια αίσθηση ενότητας και σχέσεων. Άνθρωποι, ταλέντα, αφοσίωση, φιλία, σκληρή δουλειά και υποστήριξη ήταν στοιχεία με τα οποία ασχοληθήκαμε στο διάστημα εκείνο και μάλιστα με επιτυχία.

Τα επόμενα δύο χρόνια συναντήσαμε νέες και πολύ ενδιαφέρουσες προκλήσεις. Όλοι συμφωνήσαμε να θέσουμε τον πήχη ψηλότερα και ομόφωνα αποφασίσαμε να πορευθούμε σε ένα νέο χώρο, με σκοπό να αποκτήσουμε κάποιες νέες εμπειρίες. Η πορεία στα Αγγλικά Πρωταθλήματα ήταν οπωσδήποτε εμπνευσμένη και σίγουρα συναρπαστική!

Τώρα ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι. Όλοι μας προσδοκούμε να εργασθούμε από κοινού και στηρίζοντας ο ένας τον άλλον να επιτύχουμε τους υψηλότερους στόχους μας.

Δεν βρίσκομαι εδώ για να θέσω τους στόχους της Ομάδας γι’ αυτή τη σεζόν. Ούτε θα ήθελα να σας πω τι θα πρέπει να κάνετε. Αυτό που μπορώ και επιθυμώ να σας προσφέρω είναι η πλήρης ηθική μου υποστήριξη και οι θερμές μου προσευχές, καθώς επίσης και οι ειλικρινείς μου ευχές για κάθε επιτυχία και νίκες, κατά τη διάρκεια της ιστορικής αυτής νέας σεζόν για την Ομάδα μας.


Προσεύχομαι ειδικά για όλους τους Ποδοσφαιριστές μας, να είναι υγιείς, να έχουν αυτοπεποίθηση, και να παραμείνουν συνεπείς, υπεύθυνοι και παθιασμένοι, σε όλη τη διάρκεια της τρίτης αυτής σεζόν για την Ομάδα μας στην Αγγλική Ποδοσφαιρική πυραμίδα.

Κατά την προσωπική μου άποψη, η Ποδοσφαιρική Ομάδα St. Panteleimon αποτελείται από “αγίους” της Κοινοτικής μας Νεολαίας, συνοδευόμενους από πολλούς εκλεκτούς φίλους τους. Αυτό σημαίνει πως είσθε η ελίτ και η κρεμ ντε λα κρεμ από ό,τι έχουμε στην Κοινότητά μας και στο πολιτισμικό και αθλητικό μας περιβάλλον.

Θα ήθελα να ευχηθώ στον Προπονητή μας Γιώργο Φραντζέσκου, στους Παίκτες, στη Διοίκηση, στα Μέλη, στους Χορηγούς, στους Υποστηρικτές, στους Φίλαθλους, στα Ball-Boys και σε όσους εμπλέκονται στη ζωή και λειτουργία της Ομάδας, μια καλή, ευλογημένη κι επιτυχημένη σεζόν!

Πριν να τελειώσω, θα ήθελα να εκφράσω -εκ μέρους όλων μας- τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς την Πρόεδρο της Βοηθ. Αδελφότητας Κυριών της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, που προσέφερε αναψυκτικά και κεράσματα για την Ομάδα μας απόψε.


Πιστεύουμε στους “Αγίους” και σας εμπιστευόμαστε να μας φέρετε αυτή τη σεζόν αξιοσημείωτη χαρά και ευτυχία!

Ο Θεός να σας ευλογεί όλους!»

Μετά τον Αγιασμό παρουσιάσθηκαν οι νέες στολές, ελληνική και βυζαντινή, που αποτελούν προσφορά και χορηγία του Γιώργου Μισαηλίδη και της εταιρείας του αθλητικών ειδών CAP, με έδρα τη Θεσσαλονίκη!!!

Κατόπιν, ο μεν Προπονητής προσέφερε δείπνο στους Ποδοσφαιριστές σε τοπικό εστιατόριο, ενώ τα μέλη της Διοίκησης δεξιώθηκε στο Πρεσβυτερείο ο π. Αναστάσιος κι ακολούθησε δείπνο στο ψαρεστιατόριο Sea Pebbles του πάντα φιλόξενου Προέδρου της Ομάδας Σάββα Ανδρέου, προσφορά του ιδίου!

Το νέο Πρωτάθλημα ξεκινά το Σάββατο 3 Αυγούστου. Οι «Άγιοι» είναι πανέτοιμοι και θα παίξουν εκτός έδρας, εναντίον της ιστορικής Milton Keynes Robins FC, η οποία ιδρύθηκε το 1883, ευελπιστώντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα!

Photo credit: Alexios Gennaris

No comments: