Saturday 10 August 2019

Συνάντηση με τον Οικουμ. Πατριάρχη Βαρθολομαίο


Η Κοινότητα του Αγ. Aidan και της Αγ. Hilda είναι μια διεθνής διαχριστιανική μοναστική κοινότητα, που εμπνέεται ειδικά από την Κελτική Πνευματικότητα. Έχει έδρα της το Ηνωμένο Βασίλειο. Διέπεται από συγκεκριμένο όραμα (ζωή προσευχής και ένωσης με τον Θεό, καθώς και ανακάλυψη της Κελτικής Χριστιανικής Πνευματικότητας) και τρόπο ζωής (απλότητα, αγνότητα, υπακοή).


Μέλη της εν λόγω κοινότητας οργάνωσαν προσκύνημα τον Δεκέμβρη 2018 στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με έντυπο της κοινότητας, το οποίο υπογράφει η Penny Warren, το αποκορύφωμα του προσκυνήματος ήταν η επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.


Εκεί είχαν ειδική συνάντηση με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο συζήτησαν πολλά και διάφορα θέματα. Η επικοινωνία με τον Παναγιώτατο τους έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση και αυτό αποτυπώνεται στο κείμενο του εντύπου τους.


Μια σημαντική αναφορά -που συμπεριλαμβάνεται στο έντυπο- είναι πως ένα από τα μέλη της κοινότητας αισθάνθηκε ότι «ο Πατριάρχης είναι άνθρωπος που υποστηρίζεται, ότι οι προσευχές πολλών είναι μαζί του αδιάλειπτα, ως πνευματική στήριξη, και ίσως να έχει και τη στήριξη των αγγέλων. Εδώ είναι ένας άνθρωπος που ζεί στην παρουσία του μυστηρίου του Θεού. Η δραστηριότητά του δεν καθοδηγείται από άνθρωπο»!

No comments: