Friday 11 June 2021

Εργόχειρα Βιβλιοθήκης

 
Στην περιοχή Horfield στο Βόρειο Bristol βρίσκεται η λεγόμενη Βιβλιοθήκη του Horfield, στη διεύθυνση: Filton Avenue, Horfield, Bristol BS7 0BD.
 

Η Βιβλιοθήκη έχει μια ομάδα Φίλων που την φροντίζουν και την περιποιούνται. Αυτοί κανόνισαν πρόσφατα να βρεθούν εθελοντές, που κεντούν, πλέκουν και δημιουργούν εργόχειρα, με σκοπό να καλλωπισθεί ο αντιαισθητικός φράχτης που περιβάλλει τη βιβλιοθήκη.
 

Ζήτησαν και παρεκάλεσαν άτομα της περιοχής, ειδικά παιδιά, να δημιουργήσουν κάτι και να το προσφέρουν. Μάλιστα δε, πρότειναν οι δημιουργίες να είναι με έντονα και ωραία χρώματα. Τα θέματα δε, να έχουν αναφορά στο κήπο, στα λουλούδια, στις πεταλούδες, στα δένδρα, στις μέλισσες...
 

Αυτός ο καλλωπισμός του φράχτη θα είναι η πρώτη φάση του νέου κήπου της Βιβλιοθήκης. Στη διάρκεια του χρόνου θα φανερωθούν τα χρώματα, τα λουλούδια, η όλη ζωή στον κήπο.

 
Το αποτέλεσμα της «εκστρατείας» αυτής είναι πολύ όμορφο. Περνώντας από εκεί δεν μπορούσα να μην το φωτογραφίσω και να μην το αποτυπώσω, συγχαίροντας παράλληλα τους οργανωτές και θαυμάζοντας τα εργόχειρα των «καλλιτεχνών» της περιοχής.

No comments: