Tuesday 19 June 2012

Xαιρετίσματα από το Malawi

Το περασμένο Σάββατο (16 Ιουνίου) τιμήθηκε η Διεθνής Ημέρα του Παιδιού της Αφρικής. Αυτή ξεκίνησε να εορτάζεται από το 1991, όταν έλαβε τη σχετική πρωτοβουλία ο Οργανισμός για την Ενότητα της Αφρικής. Η Ημέρα αυτή τιμά κατ’ αρχάς αυτούς τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην Εξέγερση του Σοβέτο το 1976, αυτή την ίδια ημέρα, με εκπαιδευτικά αιτήματα. Επίσης, η ημέρα αυτή μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε λίγο και να πληροφορηθούμε για την συνεχή ανάγκη για αναβάθμιση της παιδείας που προσφέρεται στα παιδιά της Αφρικής.

Mε την ευκαιρία της επετείου αυτής, σκέφθηκα να παρουσιάσω αυτή την κάρτα με χαιρετίσματα που μας έστειλε ο Mavuto από το Malawi. Ο Mavuto είναι ένα παιδί το οποίο έχουμε «υιοθετήσει» και το οποίο επιχορηγούμε σε μηνιαία βάση. Η επικοινωνία μας γίνεται βέβαια μέσω ενός Διεθνούς Οργανισμού (EveryChild).

Ο Mavuto στην κάρτα που μας έστειλε έχει ζωγραφίσει μια... αγελάδα! Μια παλιά μου συμμαθήτρια από το Δημοτικό Σχολείο, σήμερα δασκάλα, σχολίασε τη ζωγραφιά ως εξής: «Κατσίκα με ουρά... καραβίδας και κάτι στο πρόσωπο που θυμίζει... προβοσκίδα. Μαζί με τα... 5 πόδια, μάλλον έχει ψυχοπαιδαγωγικό ενδιαφέρον. Αλλά με τόσα προβλήματα που έχουν στο Μαλάουι, τα ψυχολογικά μάλλον είναι τα πιο ασήμαντα. Δυστυχώς!!!»!

No comments: