Saturday 7 July 2012

Καιρός της ομπρέλας

Ενωρίτερα, καθώς οδηγούσα μέσα στη βροχή, πηγαίνοντας σε κάποιο ραντεβού μου, άκουγα στο ραδιόφωνο τον σταθμό Classic FM, ο οποίος εκπέμπει στα ραδιοκύματα αποκλειστικά κλασική μουσική, τη μουσική της καρδιάς, της ευαισθησίας και της ποιότητας

Ο παρουσιαστής, σε κάποιο διάλειμμα της μουσικής, ανήγγειλε το σύνθημα: «Its umbrella time again», «ξανάρθε ο καιρός της ομπρέλας»! Και βέβαια ακριβολογούσε.

Μέσα στο κατ’ όνομα αγγλικό καλοκαίρι η βροχή πέφτει με το «τουλούμι», όπως λέμε στην Πατρίδα! Και οι μετεωρολόγοι προμηνύουν τη χειρότερη βροχόπτωση της χρονιάς! Ιούλιο μήνα! Μάλιστα υποστηρίζουν πως η βροχή ενός μήνα θα μπορούσε να πέσει στα κεφάλια μας όλη σήμερα!!!

Τις προηγούμενες ημέρες, σε όλη τη χώρα, έγιναν μεγάλες πλημύρες που προξένησαν θανάτους ανθρώπων, κυκλοφοριακό χάος και ζημιές σε πολλές περιουσίες. Οι πλημύρες των ημερών θεωρούνται οι χειρότερες της χρονιάς!

Στην Αγγλία καταγράφουν τα επίπεδα βροχόπτωσης από το 1910. Την εποχή αυτή έγινε νέο ρεκόρ, που όμοιό του δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν!

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει κανείς την όλη αυτή απελπιστική κατάσταση με χιούμορ, έγραψε κάποιος σε φόρουμ του διαδκτύου: «Στην Αγία Γραφή όταν έβρεξε για 40 ημέρες και 40 νύχτες αυτό το ονόμασαν μεγάλη πλημύρα. Στην Αγγλία το ονόμασαν... καλοκαίρι»!!!

No comments: