Friday 14 December 2018

Ημερολόγιο 2019 Ι.Μ. Αργολίδος


Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος κυκλοφόρησε (μέσω των εκδόσεών της «Επιστροφή») το νέο Ημερολόγιο τσέπης για το 2019, το οποίο είναι «αφιερωμένο στο θεανδρικό πρόσωπο του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού».


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος προλογίζει το Ημερολόγιο και αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:


«Κάποτε ο μυθικός ήρωας, Ηρακλής, βρέθηκε σ’ ένα σταυροδρόμι. Ο ένας δρόμος οδηγούσε στην αρετή και ο άλλος στην κακία. Το δίλημμα ήταν πολύ μεγάλο. Με τον ερχομό του Χριστού, το δίλημμα είναι ακόμη πιο μεγάλο. Ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος καλείται ν’ ακολουθήσει το φως ή το σκοτάδι, τη ζωή ή τον θάνατο, δηλαδή τον Χριστό ή το χάος.


Στο χέρι του καθενός είναι να γνωρίσει τον Χριστό και να επιλέξει ελεύθερα την αποδοχή ή άρνηση του προσώπου Του. Τη ζωή ή τον θάνατο. Γιατί τρίτος δρόμος δεν υπάρχει».


Στις 96 σελίδες του Ημερολογίου υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα σύντομα κείμενα, όλα αφιερωμένα στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Κείμενα αγίων, κληρικών, θεολόγων, λογοτεχνών κ.ά.


Φυσικά βρίσκουμε και το ημερολόγιο - εορτολόγιο, το οποίο διανθίζεται με όμορφες βυζαντινές εικόνες.


Η ύλη του Ημερολογίου συμπληρώνεται με τον «Ικετήριο Κανόνα εις τον Ιησούν Χριστόν» και με τις απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με τη Διοίκηση της Ι.Μ. Αργολίδος.

No comments: