Thursday 20 December 2018

Ημερολόγιο Θυατείρων 2019


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυκλοφόρησε το νέο Ημερολόγιο τσέπης για το 2019.


Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος προλογίζει το Ημερολόγιο και αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:


«Το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκε ύστερα από αρκετά χρόνια συνέδριο των Βοηθητικών Αδελφοτήτων Κυριών και Δεσποινίδων των Κοινοτήτων μας, το οποίον ασχολήθηκε με την αναθεώρηση του υπάρχοντος Καταστατικού λειτουργίας και Διοικήσεώς των. Ιδιαίτερα ετονίσθη η δημιουργία Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου για συντονισμόν και καλυτέρα συνεργασία των κατά τόπους Βοηθητικών Αδελφοτήτων μας. Παρετηρήθη ενθουσιασμός και ζήλος από μέρους των Συνέδρων και έγινε πολύς λόγος για το μεγάλον έργον και την προσφοράν του Γυναικείου κόσμου μας προς την Εκκλησία, την Παιδεία, την φιλανθρωπία και την οικογένεια...


Συνεχίζεται με επιτυχία και συγκρατημένη ελπίδα και χαρά η προσπάθεια ανανέωσης του δυναμικού της Αρχιεπισκοπής με νέους Κληρικούς και προς τούτο ζητούμεν την ενεργουμένη συμπαράσταση του Ποιμνίου για να ενισχυθεί ο Ιερός Κλήρος, όχι μόνο αριθμητικά, αλλά και ποιοτικά και μορφωτικά με την προσέλευση νέων προσώπων εις το Ιερόν Θυσιαστήριον της Εκκλησίας μας».


Στις 112 σελίδες του Ημερολογίου υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το ημερολόγιο - εορτολόγιο, το οποίο διανθίζεται με όμορφες βυζαντινές εικόνες.


Το μεγαλύτερο μέρος όμως του Ημερολογίου είναι αφιερωμένο στη διοικητική διάρθρωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, καθώς και στις κατά τόπους Ελληνορθόδοξες Κοινότητες, στην Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία και Ιρλανδία.

No comments: