Thursday 27 December 2018

Χριστούγεννα στο ΒΔ Λονδίνο


Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής, στο Harrow του ΒΔ Λονδίνου, τελέσθηκαν ανήμερα τα Χριστούγεννα οι προγραμματισμένες Ιερές Ακολουθίες, από τους Ιερείς της τοπικής Κοινότητας, Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα και Οικον. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου.


Πλήθη πιστών προσήλθαν στο Άγιο Ποτήριο για να μεταλάβουν του Αχράντου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που εκείνη την ημέρα εορτάσαμε την Ενανθρώπισή Του.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου Αγίου Παντελεήμονος, το οποίο διευθύνει ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, έψαλλαν ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, υπό την διεύθυνση της Υποδιευθύντριας κας Φωτεινής Κωστή, ΚΕΑ.


Η εμπειρία αυτή ήταν μοναδική για τα παιδιά αλλά και για τους Ομογενείς, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, οι οποίοι χάρηκαν πολύ που είχαν την ωραία ευκαιρία να απολαύσουν τα βλαστάρια της Παροικίας μας να ψάλλουν τους υπέροχους αυτούς ύμνους της Λαϊκής μας Παράδοσης.

No comments: