Saturday 29 December 2018

Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο


Είναι πάντα ξεχωριστή ευλογία, τιμή και χαρά να επισκεπτόμαστε το Βρετανικό Μουσείο, αυτό τον χώρο σύμβολο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, στον οποίο εκτίθενται πολλά και ποικίλα έργα τέχνης, ιστορίας, αρχαιολογίας και διάφορων πολιτισμών.



Το Βρετανικό Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της μεγαλούπολης του Λονδίνου, και φυσικά αποτελεί βασικό και κύριο σημείο αναφοράς όλων των περιηγητών, που επισκέπτονται κατά νέφη την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.



Τα εκθέματα προέρχονται από τη Βρετανία, τις πρώην αποικίες της και από διάφορες χώρες και μέρη του κόσμου. Σε αυτό οι χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά έχουν την ευκαιρία να δουν, να θαυμάσουν, να φωτογραφίσουν, να χαρούν, ακόμα και να λυπηθούν, για τα εκθέματα, την κατάστασή τους, την προέλευσή τους και φυσικά για την ιστορική εξέλιξη του ανθρώπινου γένους.



Εμείς οι Έλληνες έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού στο εν λόγω Μουσείο εκτίθενται τα γνωστά και ονομαστά Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία εμείς διεκδικούμε να τα πάρουμε και πάλι πίσω και να τα θέσουμε υπό την δική μας κατοχή και προστασία. Ας ευχηθούμε αυτό να γίνει κάποτε πραγματικότητα!

No comments: