Tuesday 1 January 2019

Ευχές Πρωτοχρονιάς [Α’]


Παρεκάλεσα αγαπημένους και σεβαστούς φίλους να μας γράψουν μερικές ευχές για τη νέα χρονιά και με πολλή χαρά παρουσιάζω στη σημερινή πρωτοχρονιάτικη ανάρτηση το πρώτο από τα τρία μέρη των ευχών τους αυτών, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη, την ευγένεια, τη φιλία και την αγάπη τους.


Σας εύχομαι ευλογημένον το νέον έτος της χρηστότητος Κυρίου!
+ Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος

Εύχομαι ολόψυχα Ευλογημένος ο νέος χρόνος και δύναμη στο μεγάλο έργο που επιτελείς στον Απόδημο Ελληνισμό. Με αγάπη Χριστού.
Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφων

Σας εύχομαι εγκαρδίως η Γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, να σας ευλογεί στο δρόμο της ζωής με υγεία, ευτυχία και ενίσχυση! Όλα τα αγαθά Του να γίνουν κτήμα σας μες στο νέο Έτος και κάθε ευγενής στόχος σας να γίνη πραγματικότητα! Χρόνια πολλά!
Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος

«Φέρτε μου Μάγοι, θεία βουλή τό γράφει,
τή σμύρνα τῆς ἐλπίδας, τό λιβάνι
τῆς πίστης, τῆς ἀγάπης τό χρυσάφι!»
(Κ. Παλαμάς)
Η από άκρα συγκατάβαση του Θεού Σάρκωση του Ιησού Χριστού άνοιξε μια νέα σελίδα στην ανθρώπινη ιστορία. Ο Κύριός μας έγινε μεσίτης Θεού και ανθρώπου. Υιοθέτησε τον κτιστό άνθρωπο και τον κατέστησε κοινωνό του ακτίστου Θεού. Του εξασφάλισε τη δυνατότητα να σπάσει τα δεσμά των δυνάμεων που συνέθλιβαν την ύπαρξή του και να γίνει μέτοχος Θεού. Η σάρκωση έγινε τελικά η αγγελία της Θείας Βουλής για να ανοίξει ο δρόμος της σωτηρία μας.
Με αυτήν λοιπόν την βεβαιότητα εγκαρδίως εύχομαι όπως ο Σαρκωθείς Κύριος χαρίζη στον κόσμο πλήθος θείων δωρημάτων και πνευματικών θησαυρισμάτων, το δε επιόν έτος 2019 να είναι ευλογημένο, ειρηνικό, πολύκαρπο και πανευφρόσυνο για όλους.
Μητροπολίτης Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμων

Ευχές από καρδιάς για υγεία, δύναμη και όμορφες στιγμές, με ευαισθησία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Καλή Πρωτοχρονιά εύχομαι.
Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς

Τις θερμές, εγκάρδιες ευχές μου στο "Ημερολόγιο Αποδημίας" για το Νέο Έτος, 2019. Ένα από τα πιο δυνατά προπύργια του Οικουμενικού Ελληνισμού! Τις ευχές και τα συγχαρητήρια μου στον Σεβαστό μου π. Αναστάσιο και στους άξιους συνεργάτες του. Υγεία και Ευτυχία!
Ιωάννης Λίλης, Λέκτορας Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης

Πατέρα Αναστάσιε,
Με την ευκαιρία της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εύχομαι υγεία, ευτυχία και κάθε αγαθό. Ελπίζω η καινούργια χρονιά να είναι γεμάτη όμορφες εμπειρίες, δημιουργικές στιγμές και χαρούμενα συναισθήματα για εσάς και την οικογένειά σας.
Με εκτίμηση,
Έλενα Σουπιανά, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Γραφείο Τύπου Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο

Θερμές ευχές για ένα νέο έτος γεμάτο από υγεία, φως, ευημερία και αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο!!! Η γέννηση του Θεανθρώπου ας φωτίσει τις ψυχές και τις καρδιές μας, ώστε να υπάρχει πάντοτε ευτυχία και διαρκής ψυχική ανάταση του πνευματικού μας κόσμου!!!
Λοχαγός Πέννυ Ζαφειροπούλου, Ελληνική Πρεσβεία Λονδίνου

Είθε ο Νέος Χρόνος 2019, νάναι η απαρχή μιας Νέας Πορείας προς τις Οικουμενικές και Πανανθρώπινες Αρχές της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης, που καταπατούνται σήμερα καταπαντού: ''Πρώτα  για τον Κόσμον ΟΛΟΝ και δεύτερον για μάς''. Όπως έλεγεν η Γιαγιά μου η Ολυμπιάς, η Αγιαζωνίτισσα, από την κατεχόμενην και κατασυλημένην από την Τουρκίαν, Αμμόχωστον, της σκληρά δοκιμαζόμενης επί 44 χρόνια, Κύπρου μας. Εύχομαι, ακόμα, η αεί αγωνιζόμενη παροικία μας στη Βρεταννία να έχει, μαζί με τον πεφωτισμένον πνευματικό της, πάτερ Αναστάσιο Σαλαπάτα, και την ωραία οικογένειά του, μια Καλύτερη χρονιά για τη Μεγάλη Βρεταννία, για να συνεχίσουν, με Νέες Δυνάμεις, την πολυσήμαντη και σημαντική συμβολή τους στη χώρα, και το Κοινό Καλό. Με την αγάπη και τη συμπαράστασή μου, πάντοτε,
Δρ Νίκη Κατσαούνη, πρώην Μορφωτική Σύμβουλος στην Κυπριακή Υπάτη Αρμοστεία, στη Μ. Βρεταννία

Η αρχή κάθε νέας χρονιάς αποτελεί μοναδική ευκαιρία για καθορισμό νέων πιο φιλόδοξων στόχων και επιδιώξεων, καθώς και για τη δρομολόγηση στρατηγικών για την επίτευξή τους. ΄Ομως οι στόχοι αυτοί πρέπει να ανταποκρίνονται στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, που, σε κάποιο βαθμό, προσδιορίζεται και από τον απολογισμό και την αυτοκριτική μας για όσα πετύχαμε ή όχι την προηγούμενη χρονιά. Μόνο έτσι οι όποιες νέες επιδιώξεις μας θα είναι πραγματοποιήσιμες και μετρήσιμες. Εύχομαι, λοιπόν, ολόψυχα σε όλους τους φίλους και συνεργάτες μια ευτυχισμένη νέα χρονιά, με υγεία, αγάπη, δημιουργική δράση και ευτυχία. Να αξιωθούν δε να ζήσουν μέχρι το τέλος του 2019 την πραγματοποίηση όλων των ευγενικών και υψηλών προσδοκιών τους.
Σάββας Παυλίδης, Ομότ. Επιθεωρητής Δημ. Εκπαίδευσης, τ. Προϊστάμενος ΚΕΑ


Αγαπητοί (συν)αναγνώστες και φίλοι του "Ημερολογίου Αποδημίας",
Σας στέλνουμε τις ευχές μας για την Νέα Χρονιά 2019 από το μικρό νησί των Σπετσών και τον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου. Επειδή εδώ όλα θυμίζουν επανάσταση και αγώνες, εύχομαι όλοι μας το νέο έτος να αγωνισθούμε και να κάνουμε την επανάσταση μας για ότι μας επηρεάζει αρνητικά. Το "Ημερολόγιο Αποδημίας" είναι μια όαση στην τραγικότητα (και) του διαδικτύου και γι' αυτό του ευχόμαστε να μεταφέρει πάντα καλές ειδήσεις από την Ομογένεια και όχι μόνο και να ενώνει τους εδώ με τους εκεί και όλοι να είμαστε μια χαρούμενη και ευλογημένη κοινωνία. Χρόνια πολλά και ευτυχή με καθαρή κι αγνή ψυχή...
Αρχιμ. Γρηγόριος Νανακούδης, Σπέτσες, Ιανουάριος 2019!!!

Αγαπητέ μου Αδελφέ πάτερ Αναστάσιε,  επ’ευκαιρία των εορτών  του Αγίου Δωδεκαημέρου και του νέου της Χρηστότητος του Κυρίου ενιαυτού, δέξου εκ της ταπεινότητός μου τας εορτίους ευχάς και προσρήσεις μου. Ολοψύχως εύχομαι το Νέον έτος 2019 ειρηνικόν, αίσιον, ευτυχές και πλήρες από Θεού αγαθού και καταθυμίου. Τα χαρίσματα με τα οποία σε εκόσμησε ο Θεός, η ποίησις, η αρθρογραφία, η Θεολογία, η ρύμη της γλώσσης, η δημιουργικότης και η Χάρις με την οποίαν διακονείς εις τον Αγιον Παντελεήμονα Λονδίνου, οπου πανθολογογουμένως χαίρεις της έξωθεν καλής μαρτυρίας εκ μέρους του ποιμνίου σου, να αυξάνουν και να κοσμούν την Διακονία σου έτι περισσότρον εις την γηραιάν Αλβιώνα και όχι μόνο. Εμείς οι έν Χριστώ Αδελφοί σου είμαστε υπερήφανοι για σένα αγαπητέ μου αδελφέ και αναβοώμεν ΑΞΙΟΣ και εύγε. Με πολλήν Αγάπη Χριστού, αδελφικώς διατελώ,
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Νικόλαος Ξένος, Παρίσι

Αγαπημένοι μας,
Στη νέα χρονιά, ας επιδιώξουμε,
ο χρόνος μας, να γίνει προσευχή·
κάθε στιγμή, να γίνει σχέση με το Χριστό·
ὅλος ο χρόνος μας -ως κομμάτι της αιωνιότητας-
να γίνει Εκκλησία, να γίνει αίσθηση της Βασιλείας του Θεού.
Πρωτοπρ. Γεώργιος Αντζουλάτος, Ι.Μ. Γλυφάδας

Ας ευχηθούμε κατά το Νέο έτος 2019 η εν Χριστώ μνήμη να διώκει την λήθη, η Θεία Γνώση να διαλύει την άγνοια, η Ευλογημένη προθυμία να συντρίβει τα δεσμά της ραθυμίας, και η αγάπη για τον πλησίον ας πυρώνει την παγωμένη καρδιά μας, ώστε να βασιλεύει στην ύπαρξη μας ''ο  εν τη Ογδόη Ημέρα περιτμηθείς'' Ιησούς, ο Σωτήρας μας.
Ευλογημένη Χρονιά - Χρόνια πολλά.
Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Σταθόπουλος, Εφημέριος Τριαντάρου Τήνου

Ένας απόδημος είναι πιο κοντά στην πατρίδα του με τη σκέψη, τη νοσταλγία και την αγάπη του προς αυτήν. Ωστόσο κατέχει κι ένα προνόμιο: να αγκαλιάζει με αγάπη και τη χώρα που τον φιλοξενεί και να μαθαίνει να συνυπάρχει με όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα αυτή. Θερμή η ευχή μου να μπορέσει ο καθείς μας την καινούργια χρονιά να αγαπήσει κάθε συνάνθρωπο όπου γης. Οι απόδημοι να εκμεταλλευτούν το προνόμιο αυτό που αποτελεί θεϊκή εντολή. Εύχομαι να είναι ευλογημένο το 2019, να φέρει καρπούς αγάπης και καταλλαγής.                 
Δρ. π. Αλέξανδρος Καριώτογλου, Θεολόγος, Καθηγητής, συγγραφέας

Αγαπητέ μου π. Αναστάσιε, ομογάλακτε & αγαπημένε αδελφέ μου, εν όψει των Χριστουγέννων & του νέου έτους, με πολλή χαρά επικοινωνώ μαζί σου & ομογενειακή οικογένεια της ενορίας σου, μεταφέροντας τα βαθύτατα αισθήματα της αγάπης εμού & της οικογενείας μου. Με ενθουσιάζει αδερφέ μου η πιστή διατήρηση της εθνικής συνείδησης, της θρησκευτικής πίστεως & των πατρώων παραδόσεων της Ομογενείας. Να είστε βέβαιοι, ότι αποτελείτε πηγή υπερηφάνειας για την μητέρα πατρίδα. Αδελφέ οφείλουμε να διατηρήσουμε τους δεσμούς μεταξύ μας. Η συστράτευση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού, ήταν πάντοτε αναγκαία & σήμερον περισότερον πάσης άλλης εποχής, για την αντιμετώπιση των συγχρόνων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός. Με αυτές τις σκέψεις σας χαιρετώ & σας ασπάζομαι ευχόμενος Ευτυχές το νέον έτος.
Πρωτοπρ. Γεώργιος Χρ. Χρονόπουλος, Εφημέριος Αγίου Νικολάου Συχαινών Πατρών, Ιερατικώς υπεύθυνος των Φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών

Πάντα υγεία και χαρά για τον καινούργιο χρόνο και να μην νιώσετε ποτέ την πίκρα και τον πόνο.
Πρωτοπρ. Δημήτριος Αμπανάβας, Ρέθυμνο

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!!! Εύχομεθα φέτος η φλόγα της αγάπης να καίει για να ζεσταίνει τις καρδιές όλων. Υγεία, ευτυχία, ελπίδα και Χριστοφόρα Χρονιά. Εδώ από τίς ακτές τού Ινδικού είς την Ν. Αφρική  σας αποστέλουμε  χαιρετισμό  Ελπίδας και Αγάπης, προς τον Ελληνισμό της Γηραιάς Αλβιώνας. Ιδιαίτατα ευχές στην αγαπητή αδερφή  Κοινότητα Harrow, εις στό Πρόεδρο, και  τα μέλη αυτής.
Ο Ιερέας της Ελληνικής Κοινότητος East  London - South Africa π. Γεώργιος Πιτταράς

No comments: