Saturday 19 May 2018

Οι «Άγιοι» πανηγυρίζουν τον τίτλο


Η σεζόν των “Αγίων” ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία

Οι «Άγιοι», έχοντας ήδη αναδειχθεί Πρωταθλητές στην Α΄ Κατηγορία του Middlesex County Football League, και μάλιστα πριν τη λήξη της σεζόν, έπαιξαν το Σάββατο 12η Μαΐου το προτελευταίο παιχνίδι της χρονιάς εντός έδρας, εναντίον της Fire United Christian FCΣτον πρώτο γύρο η Ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα είχε κερδίσει την αντίπαλό της 1-2. Το μυαλό όλων βέβαια ήταν να κρατήσουν το αήττητο, που με τόσο κόπο είχαν οικοδομήσει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.


Ο αγώνας ξεκίνησε και οι «Άγιοι» έχτιζαν την υπεροχή τους σιγά-σιγά, επιδεικνύοντας πολύ καλή κίνηση της μπάλας στις πλευρές των κυνηγών, με πρωταγωνιστές τους Ibadat Mohammedi και Ayub Albadri (που ήταν και ο πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα).


Σύντομα οι επιθετικές ενέργειες εντάθηκαν. Ένα δυνατό σουτ του Ρομπέρτο Κάτσικα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αμέσως μετά, μια επιθετική κίνηση από τα δεξιά με ωραίο συνδυασμό των παιχτών έφερε τον Albadri μπροστά στην αντίπαλη εστία. Με δυνατό σουτ δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το 1-0.


Δυστυχώς η καλή ροή της κίνησης των «Αγίων» δεν συνεχίσθηκε κι έτσι οι αντίπαλοι βρήκαν χώρο να επιτεθούν και να απειλήσουν. Ευτυχώς όμως ο τερματοφύλακας του Αγίου Παντελεήμονα Donald Manaj αποδείχθηκε «από μηχανής θεός» και έσωσε επανειλημμένα την εστία του στη διάρκεια των επιθέσεων της Fire United. Τελικά οι αντίπαλοι των «Αγίων», μετά από ωραίο κτύπημα κόρνερ, έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα του Manaj, με δυνατή κεφαλιά επιθετικού παίχτη τους. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε 1-1.


Στο ημίχρονο ο προπονητής των «Αγίων» Γιώργος Φραντζέσκου είχε την ευκαιρία να τονώσει το ηθικό των παιχτών του, οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη τελείως ανανεωμένοι, δείχνοντας καθαρά τη συνήθη αποφασιστικότητά τους και τη διάθεσή τους να νικήσουν.


Σύντομα κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, έκαναν καλές μετακινήσεις της μπάλας και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Μια εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά του πρώτου σκόρερ της Ομάδας και γενικά του Πρωταθλήματος Νίκου Σαλαπάτα έδωσε την ευκαιρία στον Albadri να σκοράρει για δεύτερη φορά με δυνατή κεφαλιά. Λίγο αργότερα ένα δυνατό σουτ του Ibadat Mohammedi από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής έκανε το σκορ 3-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Οι «Άγιοι» με τα γκολ αυτού του παιχνιδιού έφτασαν το συνολικό αριθμό -κατά τη φετινή σεζόν- σε 102 τέρματα, που σημαίνει 4,6 γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι.


Μετά τη λήξη του αγώνα οι παίχτες των «Αγίων» παρέλαβαν τρόπαιο για την άριστη πορεία της φετινής σεζόν και για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, το οποίο επιχορήγησε η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα ΒΔ Λονδίνου, εις μνήμην του πρόσφατα κοιμηθέντα Παναγιώτη Αργυρού, συνιδρυτή, ταμία και χορηγού της Ομάδας.


Ενόσω διαρκούσαν οι πανηγυρισμοί και έβγαιναν οι καθιερωμένες φωτογραφίες, οι «Άγιοι» πληροφορήθηκαν πως οι αντίπαλοι του τελευταίου παιχνιδιού της ερχόμενης εβδομάδας, δήλωσαν στη Λίγκα πως δεν προτίθενται να αγωνιστούν. Έτσι η St. Panteleimon FC πανηγύρισε επιπρόσθετα και για την επίσημη λήξη του Πρωταθλήματος, που την βρήκε τελικά αήττητη και ανίκητη. Μια πλήρη σεζόν με 22 αγώνες Πρωταθλήματος, 18 νίκες και 4 ισοπαλίες. Η τελική συγκομιδή φέρνει τους «Αγίους» να έχουν κατακτήσει το Πρωτάθλημα και την άνοδο στην Κατηγορία Premier του Middlesex County Football League.


Ολοκληρώνοντας την πρώτη σεζόν στην Αγγλική Ποδοσφαιρική πυραμίδα και μάλιστα με τέτοιες επιδόσεις είναι σαφώς ένα μεγάλο κατόρθωμα για όλη την Ομάδα! Θερμότατα συγχαρητήρια αξίζουν οπωσδήποτε στο προπονητή Γιώργο Φρατζέσκου, για την αφοσίωσή του, τις μεγάλες προσφορές του στην Ομάδα και φυσικά την αποτελεσματικότητά του. Οι εξαιρετικά ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές των «Αγίων» αγωνίσθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος, τα μέλη της Διοίκησης προσέφεραν ό,τι τους ζητήθηκε και ό,τι χρειάστηκε κατά τη σεζόν αυτή, οι χορηγοί ήταν πάντα γενναιόδωροι και ανοιχτόκαρδοι, ενώ οι φίλαθλοι χαρακτηρίζονταν από μεγάλο πάθος και υποστήριζαν πάντα ψυχολογικά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, με σκοπό την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος σε κάθε αγώνα. Αξίζει, επίσης, να υπογραμμισθεί με έμφαση η συνεχής υποστήριξη που προσέφερε στην Ομάδα η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος, στο Harrow ΒΔ Λονδίνου, από τα σπλάχνα της οποίας προέρχεται η ποδοσφαιρική Ομάδα.


Τώρα κοιτάμε μπροστά. Κατ’ αρχάς να δοθεί χρόνος για ξεκούραση σε όλους, και κατόπιν να αρχίσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν, η οποία θα αρχίσει το Σάββατο 11 Αυγούστου και θα βρει τους «Αγίους» να αγωνίζονται στην Κατηγορία Premier του Middlesex County Football League, όπου ελπίζουμε πως η μοναδική ελληνική Ομάδα στην Αγγλική Ποδοσφαιρική κλίμακα θα έχει μια αξιοπρεπή πορεία, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αθλητικό επίπεδο και Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα.

No comments: