Tuesday 1 May 2018

Ο Άγ. Λουκάς στο Βόρ. Λονδίνο


Ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού, Βορείου Λονδίνου, υποδέχθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού την περασμένη Πέμπτη 26 Απριλίου το απόγευμα. Περισσότεροι από 1500 πιστοί, μία τεράστια κοσμοσυρροή, έσπευσαν να προσκυνήσουν και να δεχθούν την θαυματουργική χάρη του Αγίου.



Έλληνες από Ελλάδα και Κύπρο, Ρώσοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Πολωνοί αλλά και Βρετανοί πολίτες έδωσαν τα ονόματα των συγγενών τους, ασθενών και υγιών, να διαβαστούν μπροστά στην Ιερά και γεμάτη Αγάπη Χριστού καρδιά του Αγίου, κατά τη διάρκεια της Παρακλήσεως που ετελέσθη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος και συνόδευσε τα Ιερά Λείψανα στη Μ. Βρετανία.



Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για το βίο του Αγίου και για τα θαύματά του. Οι Ιερείς του Ναού έχρισαν όλους τους πιστούς με Αγιασμένο λάδι του Αγίου Λουκά από την Ιερά Μονή Σαγματά και ο Σεβασμιώτατος μοίρασε εικόνες του Αγίου σε όλους.



Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες εις τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Αναστάσιο Σαλαπάτα, στους Ιερείς της Κοινότητος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Πέτρου και Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Χατζησαββή και στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο Παύλο Γρηγορίου για την οργάνωση, στους επισκέπτες Ιερείς Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Διόδωρο Χριστοδούλου, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Φωστηρόπουλο και Ιερολογιώτατο Διάκονο Βίκτωρα-Πατάπιο-Ελευθέριο Κτοράκη, στον Πρόεδρο της Κοινότητος κ. Ανδρέα Ιωάννου και στην Εκκλησιαστική Επιτροπή, στην Πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος κ. Γεωργία Αναστασίου και στις Κυρίες της Επιτροπής για τον στολισμό της εξαιρετικής εικόνος του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αγιογραφίας Ελευθερίου Φουλίδη, και την προετοιμασία της δεξιώσεως του Σεβασμιωτάτου, στους βοηθούς του Ναού με επικεφαλής τον κ. Βόρι Μιχαηλίδη για το δύσκολο έργο τους, στον φωτογράφο Αλέξιο Γεννάρη για τις ωραίες φωτογραφίες του, και φυσικά εις όλους τους πιστούς που προσήλθατε και προσκυνήσατε με τόση υπομονή και κατάνυξη.



Η ευλογία του Αγίου Λουκά του Ιατρού να είναι πάντα μαζί σας, ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και κάθε καλό!


Photos by: Alexios Gennaris!

No comments: