Saturday 5 May 2018

Αργολίδος και Θυατείρων


Τις ημέρες που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε την Αγγλία, συνοδεύοντας τα Ιερά Λείψανα του θαυματουργού Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού, είχε την ωραία και ευχάριστη ευκαιρία να φιλοξενηθεί στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο.


Ο Άγιος Θυατείρων υποδέχθηκε, την Πέμπτη 26 Απριλίου τ.έ., με μεγάλη και ειλικρινή εγκαρδιότητα τον Μητροπολίτη Αργολίδος, συνοδευόμενο από τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα και τον κ. Χρήστο Ορθοδόξου. Στη συνάντηση αυτή είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν και οι Θεοφιλέστατοι Βοηθοί Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Κυανέων κ. Χρυσόστομος και Τροπαίου κ. Αθανάσιος.


Ο Μητροπολίτης Αργολίδος προσέφερε δώρα βιβλία στον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και ο Αρχιεπίσκοπος ανταπέδωσε με πνευματικά αντίδωρα. Αφού συζήτησαν για λίγη ώρα στο σαλόνι της Αρχιεπισκοπής, οι Αρχιερείς και οι συνοδοί τους κατευθύνθηκαν στην τραπεζαρία, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων προσέφερε σε όλους αβραμιαία φιλοξενία και εύγεστο γεύμα.


Στη διάρκεια του γεύματος οι συνδαιτυμόνες συζήτησαν για πολλά και διάφορα θέματα, κυρίως εκκλησιαστικά και ιστορικά, αλλά και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Ειδική αναφορά έγινε από όλους στον Άγιο Λουκά, στο βίο και τη δράση του.


Τελειώντας το γεύμα, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων είχε μια σύντομη ιδιαίτερη συνομιλία με τον Μητροπολίτη Αργολίδος και κατόπιν ο φωτογράφος των Θυατείρων κ. Αλέξιος Γεννάρης έβγαλε τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος ευχαρίστησε τον Άγιο Θυατείρων και ανεχώρησε για την Κοινότητα Αγ. Ιωάννου Βαπτιστού στο Βόρειο Λονδίνο, όπου μετέφερε τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Λουκά, για προσκύνηση από το πολυπληθές εκκλησίασμα της εν λόγω Κοινότητας.

No comments: