Thursday 24 September 2020

Χρώματα στο Νοσοκομείο

 
Πολλές φορές λέμε και ευχόμαστε ο ένας στον άλλο: «να είναι η ζωή μας πολύχρωμη», ή «να βάλουμε χρώμα στη ζωή μας»! Αυτά τα χρώματα, ως αίσθηση ζωής και ζωντάνιας, ελπίδας και αισιοδοξίας, είναι απολύτως αναγκαία και απαραίτητα, ειδικά στις περιπτώσεις των ασθενών, που αγωνίζονται για την ανάρρωση και την υγεία τους.



Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο Γενικό Νοσοκομείο Central Middlesex, που βρίσκεται στην περιοχή Park Royal του ΒΔ Λονδίνου, είχα την ευκαιρία να δω και να θαυμάσω κάποιους πίνακες, με πλούσια χρώματα, και με βασικό τους θέμα: «Colour - The Ιnternal, External Dialogue»!
 



Αυτοί οι πίνακες αποτελούν φυσικά μέρος αυτού που ονομάζουμε Νοσοκομειακή Τέχνη (Hospital Art)! Είναι δε έργα της εμπνευσμένης καλλιτέχνιδος Rebecca Evans, η οποία μελετά -με το όμορφο έργο της- τη διαλεκτική του έσω κόσμου με τον εξωτερικό και προσφέρει δύναμη, ενίσχυση και προοπτική, ειδικά σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση στη ζωή τους, λόγω ασθένειας.
 



Σε ιστοσελίδα, όπου παρουσιάζονται τα έργα της ζωγράφου διαβάζουμε: «Artist Rebecca Evans’ work aims to evoke the senses of the spectator through colour, texture and movement, to channel into both external and internal awareness and create a powerful statement which is positively energising».

No comments: