Thursday 21 December 2023

Άγιο Δωδεκαήμερο 2023-24 στο Bristol

 
Εισερχόμαστε σιγά - σιγά στις μεγάλες αυτές ημέρες, που στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση αποκαλούνται Άγιο Δωδεκαήμερο, εκτεινόμενες από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Θεοφάνεια.
 

Στην Κοινότητά μας στο Bristol, στα Δυτικά της Αγγλίας, θα βιώσουμε λειτουργικά και πνευματικά τις υπέροχες και κατανυχτικές αυτές εορτές ακολουθώντας το πρόγραμμα που συνηθίζεται αυτή την πανσέβαστη και ολόφωτη εποχή.
 
Ο ομογάλακτος αδελφός μας, που έφυγε ενωρίς, από την ασθένεια του κορωνοϊού, Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ, τόνιζε χαρακτηριστικά:
 
1. Ο εκκλησιασμός, από την αρχή της Ακολουθίας, θα μας χαρίσει μία ξεχωριστή πνευματική εμπειρία, βίωση των Ιερών Μυστηρίων, δύναμη για την εφαρμογή των πραγματικά πολύ απλών εντολών του Θεού, και συμμετοχή στη ζωή του Χριστού, αφού κέντρο της εορτής των Χριστουγέννων είναι ο ίδιος ο Χριστός!
 
2. Η συμμετοχή στις Ιερές Ακολουθίες αυτών των ημερών και κυρίως στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με την κατάλληλη πάντοτε προετοιμασία, μας βοηθάει να βιώσουμε με πνευματικό τρόπο το Ιερό Δωδεκαήμερο, μακρυά από το κοσμικό πνεύμα της ασωτίας, της κατανάλωσης, του ατομισμού, της απιστίας.
 
3. Η προσφορά του χρόνου μας προς τον πλησίον χαρίζοντάς του αγάπη, παρηγοριά, συντροφικότητα, καλωσύνη, στήριξη, φως Χριστού, αισιοδοξία και ελπίδα, θα μας γεμίσει με τη χάρη και τη χαρά που προσφέρει το παιδίον Ιησούς στους πράους και ταπεινούς τη καρδία.
 
Καλά Χριστούγεννα και Ευλογημένο το Ιερό Δωδεκαήμερο!

No comments: