Wednesday 13 December 2023

75-χρονη Ορθόδοξη Ενορία στο Bristol

 
75th Anniversary of the Orthodox Church of the Nativity of the Mother of God, Bristol
 
Χθες βράδυ σε ειδική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στον Αγγλικανικό Καθεδρικό Ναό στην πόλη του Bristol, τιμήθηκε η 75-χρονη επέτειος της Ορθόδοξης Ενορίας του Γενεσίου της Θεοτόκου στην ομώνυμη πόλη.
 

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Αρχιμ. Κύριλλος Jenner, που διακονεί την Ενορία για 26 χρόνια, τέλεσε ειδική Ευχαριστήρια Ακολουθία, κατά την οποία έψαλλε ο καλλίφωνος χορός της εν λόγω Ενορίας.

 
Στο τέλος της Ακολουθίας, ο π. Κύριλλος έκανε εκτενή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναφορά στην ιστορία της Ενορίας, την οποία ίδρυσαν Πολωνοί και Ρώσσοι πρόσφυγες.

 
Ακολούθησε δεξίωση σε ειδική Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού, στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συνομιλήσουν και να ευχηθούν στον π. Κύριλλο για τα γενέθλιά του.

 
Ο λόγος που η Σύναξη αυτή πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Bristol ήταν πως οι πρώτες Ακολουθίες της εορτάζουσας Ενορίας, καθώς και η ίδρυσή της αυτή καθ’ αυτή, πραγματοποιήθηκαν στον Ναό αυτό.

 
Παρευρέθηκαν  Ορθόδοξοι Ιερείς και μοναχοί, από το Bristol (Πρωτοπρ. Γεώργιος Νικολάου και Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας) και το Bath (Fr. Richard Penwell, Fr. Gerald Theodore Hopkin και Μοναχή Σάρα), οι Άρχοντες της εορτάζουσας Ενορίας, καθώς και πολλά μέλη της, ενώ η Προϊσταμένη του Καθεδρικού Ναού Very Revd Dr Mandy Ford καλωσόρισε με εγκάρδια λόγια τους παρευρισκομένους.

 
Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Bristol, Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, εκπροσώπησε στην εκδήλωση τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ.Β. κ. Νικήτα και μετέφερε την Αρχιεπισκοπική ευλογία και τις πατρικές του ευχές.

 
Αξίζει να αναφερθεί πως η εορτάζουσα Ενορία ανήκει και αποτελεί αναπόσταστο τμήμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.

No comments: